Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget: megújult a Nagyszínpad

Megújult a Sziget fesztivál Nagyszínpadának világítás- és hangtechnikája, miközben a szerkezet méretében is nagyobb lett, a keddi “nulladik” napon fellépő Prince kérésére például egy frontális kifutóval.

Több mint 30 kamion szállította az óbudai Hajógyári-szigetre a “mínusz egyedik” nappal hétfőn elkezdődő fesztivál nagyszínpadának építőelemeit és a felszerelendő fény- és hangtechnikai berendezéseket.
A bővülő szerkezet nem Prince kérésére változik, az amerikai énekes kedvéért azonban további elemekkel egészítették ki a színpadot a szervezők. Már az eredeti tervekben is szerepelt a két új, 100-100 négyzetméteres oldalkifutó, ezek mellett a nulladik nap sztárfellépőjének kedvéért a színpad elejére is épült egy 10 méteres kifutó.
További változás, hogy a Nagyszínpad két oldalán elhelyezett kivetítő falat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 négyzetméteres képernyőn lesznek követhetők a koncertek. Magyarországon egyedülállónak számít a Nagyszínpad világítástechnikája is, ennyi intelligens lámpából álló rendszert ugyanis máshol nem lehet látni hazánkban. Prince kérésére a Sziget munkatársai még egy 96 lámpás led-rácsot is beépítettek a háttérbe, az építmény összsúlya így meghaladja a 200 tonnát.
A fesztivál a Nagyszínpad hangminőségét is fejlesztette: a még jobb lefedettség eléréséért a korábbi kettő helyett négy delay torony teríti célzottan a hangot a nézőtéren, míg a tökéletesebb hangzás érdekében a Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró rendszerét alkalmazzák a szervezők.
A színpadot többek között Prince munkatársai is megtekintették, és úgy találták, hogy az megfelel a hétszeres Grammy-díjas előadó koncertjéhez. Augusztus 8-án Geszti Péter és zenésztársai avatják fel a megújult Nagyszínpadot, majd a másnapi Prince-koncertet követően naponta öt külföldi együttes zenél a helyszínen a hét végéig: mások mellett a Pulp, a Chemical Brothers, a Prodigy, a Thirty Seconds to Mars vagy a White Lies.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.