Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Sziget – Megkezdődött a fesztivál benépesülése

Vasárnap megkezdődött a Sziget fesztivál benépesülése: reggeltől már ezrével érkeztek látogatók az egyhetes rendezvénysorozat helyszínére. A hivatalos program a “mínusz egyedik” nappal hétfőn Geszti Péter és zenészbarátai koncertjével kezdődik.

    Idén 52 helyszín napi 200-250 programja várja a “szigetelőket”; a több száz hazai produkció mellett 199 külföldi fellépő lesz, akik 41 országból érkeznek a fesztiválra – hangzott el a sajtónak tartott bejáráson vasárnap.
Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője újságíróknak elmondta, hogy a Hajógyári-sziget 76 hektáros területén tizenöt nap alatt hatezer ember építette fel a fesztiválvárost, a Sziget főbb útvonalaira 12 kamionnyi műanyag burkolatot fektettek le.
A kiszállított konténerekből 140 darab vizes és kazánkonténer, csak kábelből és kapcsolószekrényből öt kamionnyit hoztak.
Megújul a nagyszínpad, amelyhez a legnagyobb sztár, a keddi “nulladik” napon fellépő Prince kérésére egy tízméteres kifutót építettek, emellett két oldalkifutó is lesz. A színpad két oldalán lévő kivetítő falat megduplázták a szervezők, így már kétszer hatvan négyzetméteres képernyőn is lehet látni a koncerteket.
Az újságíróknak megmutatták Prince öltözőjét, amelynek berendezése megfelel egy ötcsillagos szálloda szobájának: fekete bőrfotelek, állólámpák, üveg dohányzóasztal, óriási állótükör, LCD televízió szolgálja többek között az amerikai sztár kényelmét. Prince és a fesztivál többi sztárfellépője egyébként egy VIP toalettet használhat a nagyszínpad backstage-ében, mint elhangzott, korábban ezt használta a pápa és Madonna is Magyarországon.
Az idei Sziget újdonságai közé tartozik a Vodafone 30 méter magas tornya, a Rock-metál nagyszínpad, valamint az Európa Színpad is. A készpénzfizetést iktatja ki a fesztiválkártya, aki pedig csak egy-két kedvenc zenekarára kíváncsi, annak napijegyet sem kell váltania, csupán mobiltelefonján egy sms-sel aktiválni a percalapú Szigetjegyet, amit távozáskor leállíthat.
Gerendai Károly korábban az MTI-nek elmondta, hogy idén is Hollandiából érkezik a legtöbb külföldi látogató a Szigetre, de jelentős számban jönnek Franciaországból, Olaszországból, Németországból és Nagy-Britanniából is. Az olaszokat és a franciákat külön kemping és étterem várja.
Az egy hét alatt négyszáz fős egészségügyi szolgálat dolgozik a Szigeten, az ambulancián tizenhat orvos, ötven nővér áll munkába. A rendőrség emberein túl 1500 biztonsági őr és több száz jegyellenőr lesz szolgálatban, és idén is érkeznek angol, francia, német és holland rendőrök.
A Sziget idején lesz hangpróba, és a rendezvény alatt végig hangméréseket végeznek a szervezők a Duna mindkét oldalán. Mint elhangzott, idén is alkalmazzák a zajlimitáló technikai eszközöket.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.