Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Sziget – Gerendai: csaknem 400 ezren voltak az idei fesztiválon

Az előzetes adatok szerint mintegy 380-390 ezren fordulhattak meg az idei Sziget Fesztiválon – közölte Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője vasárnap az MTI-nek adott interjújában.

A főszervező elmondta, hogy a látogatószám a tavalyihoz képest nem változott, viszont idén is nőtt a külföldi látogatók száma; a hetijegyek 80 százalékát már ők vásárolják meg.
Idén, bár a látogatószám nem csökkent, és a fesztivál sikeresnek nevezhető, a többletkiadások miatt előreláthatólag több száz milliós veszteséget könyvelhet el a fesztivál, amelyet 3,2 milliárd forintból szerveztek meg – fűzte hozzá.
Gerendai Károly kifejtette: a legveszteségesebb a Prince-koncert volt, 10 ezer 200 napijegyet adtak el rá összesen, a hetijegyeseknek pedig ingyenes volt; ez a koncert önmagában több mint 100 milliós ráfizetést okozott.
“Most le kell ülni és értékelni kell a helyzetet, megnézni, hogy mi vezethetett ide, és ez milyen következményekkel jár majd. Például valószínűleg ilyen feltételek mellett nem tudunk már jövőre további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodni, mert nincs meg a fedezet rá” – hangsúlyozta.
Jelenleg azért nincs nagy bajban a Szigetet szervező cég, mert az egyéb rendezvényekből, mint a Balaton Sound és a Volt Fesztivál, amelyek viszont nagyon jól sikerültek, volt annyi többletbevételük, hogy az fedezze a Sziget veszteségeit – közölte. Jövőre elsősorban az ingyenjegyeket kell jobban szabályozni, hiszen idén rengeteg ment ki ezekből, és valószínűleg a jegyárak sem maradhatnak változatlanok, mint idén – fejtegette.
A főszervező szerint azt viszont pozitívumként lehet említeni, hogy tovább nőtt a biztonság a Szigeten, egyre kevesebb a balesetek és a lopások száma, sokkal kiforrottabb ma már a biztosításban résztvevők koordinálása.
Pozitívumként könyvelte el azt is, hogy a nemzetközi sajtó egybehangzóan álltja, a Sziget ma már a “legnemzetközibb és legsokszínűbb fesztivál, amely az egyik legjelentősebb” nagyrendezvénynek számit a világban.
“Az anyagiakat leszámítva egyértelműen sikeres volt a rendezvény, ezért hiszek abban, hogy tovább nőhet és erősödhet a Sziget” – mondta Gerendai Károly.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.