Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – A Vaccines és a Stone Roses is fellép pénteken

stone-rosesA brit Vaccines és a Stone Roses is játszik pénteken a Sziget nagyszínpadán. A fesztivál harmadik napjának világzenei programjában a Shantel & The Bucovina Club Orkestar, a magyar fellépők között pedig a Compact Disco és a Heaven Street Seven szerepel.

    Pénteken az amerikai Viza és a brit Vaccines után a német Sportfreunde Stiller szórakoztatja a közönséget, majd az indiepopos The xx után a tavaly 15 év után újra összeállt manchesteri alternatív sztárcsapat, a Stone Roses zárja a nagyszínpadosok sorát.
Az OTP világzenei nagyszínpadon a magyar Pannonia Allstars Ska Orchestra és két német produkció, a LaBrassBanda, valamint a Shantel & The Bucovina Club Orkestar a fő műsorszám, az A38-on pedig a Compact Disco, a brazil-amerikai Bebel Gilberto és a brit Rizzle Kicks.
A Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon az Akkezdet Phiai, a Kowalsky meg a Vega, a Heaven Street Seven, a Punnany Massif és a Vad Fruttik lép fel.
A Porondszínházban Kayamar A hang napja című koncertjével indul a programok sora. Majd két kortárs költő és zenész írja át és játssza újra egymás műveit: a játékban a költők új szövegeket írnak a zenészek dalaihoz, a muzsikusok pedig megzenésítik a költők egy-egy versét. Délután 20 év: 20 perc címmel a CirkuSzínház Produkció légi akrobatáinak a 20 éves Sziget tiszteletére rendezett bemutatója látható. Este a közönséget a Budapesti Fesztiválzenekar ütőseinek koncertje várja, amelynek középpontjában Steve Reich zenéje áll, továbbá látható lesz a Shine Lady című kortárstánc-előadás is.
Az utcaszínházi programok között a látogatók a francia Compagnie Pipototal monumentális, látványos, álombéli gépezeteivel találkozhatnak. A British Event Theater Esik című előadása is látható lesz, amelyben humorral ötvözik a látványos képi hatásokat: most két látogató érkezik a Szigetre Nagy-Britanniából, akit saját nemzeti időjárása “követ”.
A Hungarikum Falu tánctanítással, párválasztó játékokkal és tűzugrással, a Múzeumi Negyed mintegy húsz közgyűjtemény programjaival, a Civil Sziget és a Zöld Udvar pedig több mint ötven szervezet, intézmény, alapítvány sátrával várja a látogatókat.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.