Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Sziget – A Korn és a Tankcsapda is fellép csütörtökön

korn-1A Korn és a Tankcsapda is koncertet ad a Sziget nagyszínpadán csütörtökön, a fesztivál második napján, amelynek világzenei programjában mások mellett Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra, magyar fellépői között pedig a Kiscsillag is szerepel.

    Csütörtökön a nagyszínpad programját az amerikai Roots kezdi, utána a holland énekesnő, Caro Emerald, a brit Maximo Park, majd az egyedüli magyar nagyszínpados Tankcsapda lép fel, végül pedig a legutóbb dubstep-lemezzel jelentkező kaliforniai nu metál csapat, a Korn játszik.
A világzenei programból a francia Orchestre National de Barbés és Szerbiából az Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra emelkedik ki. Az A38-on a brit Friendly Fires és a francia Shaka Ponk is fellép, a Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon az Alvin és a Mókusok, a Beatrice, a Subscribe, a Brains és a Kiscsillag játszik.
A Porondszínházban a Summer Quartet koncertjére, Rutkai Bori és a Specko Jedno irodalmi estjére, kortárs cirkuszi előadásra, Gergye Krisztián Társulatának Feltépett múlt című produkciójára, valamint a Hócipő Kabaréra várják a közönséget.
Az utcaszínházi programok között a látogatók a francia Compagnie Pipototal monumentális, látványos, álombéli gépezeteivel és a Circo Rum Ba Ba angol cirkuszi társulat produkciójával is találkozhatnak, amelynek mulattatói ókori olimpikonok, Leonidász és Hermogenész bőrébe bújva a történelem első olimpiájára készülnek. Csütörtökön látható a British Event Theater Esik című előadása is, amelyben humorral ötvözik a látványos képi hatásokat: most két látogató érkezik a Szigetre Nagy-Britanniából, akit saját nemzeti időjárása követ.
A Hungarikum Falu tánctanítással, párválasztó játékokkal és tűzugrással, a Múzeumi Negyed mintegy húsz közgyűjtemény programjaival, a Civil Sziget és a Zöld Udvar pedig több mint ötven szervezet, intézmény, alapítvány sátrával várja a látogatókat.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.