Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – A Killers zárja a nagyszínpadon a fesztivált

the_killers01Az utolsó koncertet az amerikai indie rock egyik legnépszerűbb csapata, a Killers adja a Sziget zárónapján a nagyszínpadon. Vasárnap játszik Paolo Nutini és az LMFAO, a fesztivál világzenei kínálatában Goran Bregovic és a Wedding And Funeral Band, a magyar előadók között pedig Yonderboi és a Zagar is szerepel.

    Vasárnap, a Sziget zárónapján a nagyszínpad programja a brit Subways fellépésével indul, utána a szintén brit Paolo Nutini, a svéd Mando Diao és az elektropopot játszó kaliforniai dj-duó, az LMFAO várja a közönséget. Az utolsó koncert az amerikai indie rock egyik legnépszerűbb csapatáé, a Killersé, amelyet eddig hétszer jelöltek Grammy-díjra.
Az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadon a német-magyar Rotfront és az orosz Leningrad után a szerb Goran Bregovic a Wedding And Funeral Banddel gondoskodik a kiváló hangulatról.
Vasárnap az A38 színpadon játszik a brit Lamb és a Ting Tings, valamint a magyar Yonderboi is, az Arénában a svéd Amon Amarth és a brit Magnetic Man, a Petőfi Rádió Magyar Zenei Nagyszínpadon az Óriás, a Supernem, a Zagar, a 30Y és az Irie Maffia lép fel.
A Porondszínházban vasárnap délután Néma gyerek: örömzene és versek élőben címmel az Elefánt zenekar kíséretében fiatal, de már közismert költők és slammerek adják elő verseiket, Badár Sándor és Janklovics Péter stand-up előadással, a HODWORKS pedig Basse danse című produkciójával várja a közönséget. A fiatal zeneakadémistákból alakult, alternatív operatársulat, a Moltopera a fesztivál utolsó napján Donizetti Szerelmi bájitalát kínálja egy órában.
Aki eddig lemaradt a Nagy Utcaszínház idei produkciójáról, az vasárnap este még megnézheti a francia Compagnie Pipototal Basculoscopia című előadását, amelyben egy 10 méter magas, fémből készült szerkezeten – egy monumentális forgó libikókán – az élet körforgását mutatják be artisták.
A Szigetzáró házibulit már hétfőre virradóra, hajnali háromnegyed 1-kor hagyományosan Müller Péter Sziámi és barátai adják, bár még utána 4 órakor az A38 színpadon Jade, az Arénában pedig Sterbinszky is játszik.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.