Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Szerinted Norvégia csendes?!

A Silenos Könyvkiadó  nagy meglepetéssel készült a metálzene rajongói számára.
Burzum címmel Varg Vikernesről, a norvég metál központi figurájáról jelentetett meg egy átfogó pályaképet, mely az életrajzi vonatkozásokon és a zenei elemzéseken túl bemutatja Varg ellentmondásos írásait is.
A zenei életrajzok többnyire a pop-, rocksztárokkal foglalkoznak, így a különböző metálirányzatok képviselőiről gyakorlatilag soha nem is jelenik meg könyv, pedig a kultúra igazán gazdag, így kiált az alapos elemzés után.
A Silenos Könyvkiadó  szerencsére igazán emblematikus, és ráadásul kortárs zenészekkel foglalkozik, s nem zavarja, ha valaki nem rádióbarát. Márpedig Varg Vikernes nem csak nem rádió- és fogyasztóbarát, hanem igazán emberbarátnak sem lehetne nevezni.
Tulajdonképpen erre példa az is, hogy Varg a zenei projektjét, a Burzumot egyedül jegyzi, s csak elvétve kér fel, hív meg segéderőket.
A téma magyar vonatkozása annyi, hogy a mára már klasszikussá  vált Mayhem-albumon (De Mysteriis Dom Sathanas) Csihar Attila (ének) együtt szerepelt a basszusozó Varggal.
A kötet minden igényt kielégítően mélyre hatol. Bemutatja Varg élettörténetét, zenei pályafutását  és gondolatvilágát. Alapos, szenvedélyes, lényegre törő.
A kötet adatai:
Kjell Månsson: Burzum. Ördögi kör, avagy egy kortárs Loki mítosza
Fülszöveg:
Zenekarok:
Burzum, Mayhem, Thorns, Darkthrone, Emperor, Immortal
Zenészek:
Grisnák gróf, Euronymous, Necrobutcher, Hellhammer, Maniac, Dead, Csihar Attila, Blackthorn, Blasphemer, Fenriz, Nocturno Culto, Faust, Samoth, Demonaz
RÓLUK szól ez a könyv.
Templomgyújtogatások, öngyilkosságok, emberölések. Fekete fém. Pogányság: Odin, Baldr.
Vigyázz!
Adatok:
2800 Ft (Kiadótól megrendelve 2240 Ft)
Megrendelhető: http://silenos.hu/burzum/
ISBN 978-963-88524-9-6
334 oldal
Megjelenés: 2011. november
Silenos a Facebookon:
http://www.facebook.com/pages/Silenos-Kiad%C3%B3/276943498520

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.