Categories
Koncertertek Magyarország Zenei hírek

Szereti a francia dalokat? Szereti a jazz-t?

2009 karácsonyára jelent meg Micheller Myrtill énekesnő legújabb, kétlemezes jazz albuma. Hogy miért kétlemezes? Ugyanis az új album egy magyar nyelvű és egy francia nyelvű lemezt is tartalmaz, jazz-es hangulatban.
Myrtill:
Micheller Myrtill az egyik legképzettebb és legvonzóbb énekesnő hazánkban. A francia tanszak elvégzését követően a Zeneakadémia jazz-ének szakán is diplomát szerez, innen tehát a francia nyelv és a francia dalok szeretete. Myrtill a zenei szakma elismert és közkedvelt szereplője, több mint 40 zenei kiadványon szerepelt: Cserháti Zsuzsától Gerendás Péteren át a Benkó Dixieland Bandig. A klasszikus mozifilm, a “Meseautó” remake-jének filmzenéje az ő nevéhez fűződik és ez a zenei szakma elitjébe emeli.
Nemcsak itthon, külföldön is értékelik tehetségét és mesterien csiszolt hangját. 2006-ban a németországi “Voice&Guitar” versenyen a legjobb 8 között díjazzák, majd Finnországban a “Lady Summertime” jazzénekesnők nemzetközi versenyén az előkelő 3. helyezést éri el. Ezek után nem maradhat el az itthoni elismerés sem: 2006-ban lemezét Fonogram-díjra jelölik „az év jazz lemeze” kategóriában, valamint 2007-ben már „A legsikeresebb ötven fiatal” Magyar Hírlap kiadványban találkozhatunk vele. 2009-ben pedig London legfelkapottabb jazz klubjaiban turnézik óriási sikerrel.
Az új lemez:
A “90.9 Jazzy Rádió” ajánlásával 2009 decemberében megjelent album esetében nem véletlen a lemez dupla címe (Randevú / Rendez-vous), hiszen Myrtill két nyelven is énekel. A magyar nyelvű albumon, kíváló szerzők által Myrtill számára íródott dalok mellett két feldolgozás (Engem nem lehet elfelejteni, Egy fiú a házból) is helyet kapott. A francia lemezen a mindíg divatos és közkedvelt francia dallamok találhatók, Myrtill izgalmas, jazz-es feldolgozásaiban. A francia lemez sztárvendége Bényei Tamás, a Hot Jazz Band vezetője.
A lemezbemutató koncert 2010. január 27-én lesz a Thália Színházban, ahol elhangoznak majd az új album dalai, valamint néhány különleges zenei csemege. A koncerten közreműködik Myrtill állandó zenekara vendégművészekkel kiegészülve, továbbá meglepetésvendégek is.
Amennyiben szereti a francia nyelvet és a jazz-t, mindezt egy igen tehetséges, elegáns énekesnő előadásában, akkor Önnek is ott a helye 2010. január 27-én a Thália Színházban.
További részletek: www.myrtill.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.