Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Szerdán kezdődik a Hegyalja Fesztivál

Szerdán kezdődik a 11. alkalommal megrendezett Hegyalja Fesztivál a két Tisza-parti város, Tokaj és Rakamaz határában; a július 18-ig tartó rendezvényen tíz színpadon kétszáz koncert szórakoztatja majd a látogatókat. Eddig több mint ezren érkeztek már meg a rakamazi Tisza kempingbe, ez a szám pedig – a helyszíni jegypénztárak megnyitása után – folyamatosan emelkedni fog – tájékoztattak a szervezők. Gőzerővel épülnek a színpadok, illetve a beléptető rendszer, így szerdán délután négy órától várhatóan nem lesz különösebb akadálya a fesztivál megnyitásának.

A hegyaljások idén is számos zenei műfajból kaphatnak ízelítőt, amelyeket a rock, a metál, az elektronikus és a világzenei stílus jeles hazai és külföldi képviselői prezentálnak. Először látogat Magyarországra a walesi emo rockbanda, a Funeral for a Friend, fellép az extrém metál egyik úttörője, a svéd Meshuggah, valamint a Texas in July. Koncertet ad a Groove Armada, Goldie, az Epica, az idén 35 éves Motörhead, Roots Manuva, a Herbaliser, Krafty Kuts, a Disco Ensemble, valamint az Illdisposed.

 

 

A magyarok közül színpadra lép a Budapest Bár, a Csík Zenekar, a Kispál és Kiscsillag, a Neo, a Quimby és a Belga, de rajtuk kívül ott lesz a Hegy’-en Ákos, a Tankcsapda és a Tátrai Band is. A zenei programok mellett Tokajban Szalóki Ági színházi előadóestjét, stand-up humoristák fellépését tekintheti meg a nagyérdemű, akik a Zöld Sátorban közéleti személyiségekkel is beszélgethetnek. A nyaralni vágyókat emellett új csónakház, vezetett és kötetlen kenutúrák, valamint strand is várja a Tisza partján.

 

A tavaly látogatottsági rekordot elért, Zöld Fesztivál címet elnyert programsorozatnak 2009-ben összesen 71 ezer vendége volt.

 MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.