Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Szentegyházán szilveszterezett Rúzsa Magdi

TV 2 Megasztár című tehetségkutató műsor 3. szériájának győzteseként népszerűvé váló, majd 2007-ben Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő vajdasági énekesnő Szentegyházán, barátai társaságában töltötte a szilvesztert. Újév napján felkerestük.
– Miért pont Szentegyháza?
– Baráti társaságunkban van egy személy, aki szentegyházi születésű, ő hívott meg minket. Egyébként sem jártam még Szentegyházán.
– És hogy sikerült a szilveszteri mulatság?
– Húha, nagyon jó volt. Viszonylag zártkörű rendezvény volt, én úgy láttam, mindenki jól érezte magát. Én például még az asztalon is táncoltam.
– Pedig ez itt nem szokás… Úgy tudjuk, éjfélkor elénekelte a Himnuszt.
– Igen. De itt el kell mondanom, hogy életem egyik legnagyszerűbb élménye volt, amikor az étterem közönsége elénekelte a Székely himnuszt. A lelkemet megsimogatta az, ahogyan a székelyek tiszta szívből énekelték himnuszukat.
– Sokszor járt már Székelyföldön. Mégis, milyen érzés vajdasági magyarként idejönni?
– Minden nyáron megfordulok néhány alkalommal. A legszebb hely persze mindenkinek a saját otthona, de számomra Székelyföld is gyönyörű. Erdély pedig nagyon belopta magát a szívembe. Ha hallok olyan személyekről, akik még nem jártak itt, mindig ajánlom nekik. Ezt a vidéket véletlenül sem szabad kihagyni.
– Köszönjük, hogy reklámozza Székelyföldet.
– Hát, finoman szólva, ezt szoktam tenni.
– Megasztár-győztesként mi változott meg az életében?
– Teljesen megfordult az életem, más irányt vett. De mindez pozitívan értendő. Más lett a lakásom, a munkám, szóval minden.
– A 2007-es, Finnországban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon határon túli magyarként képviselte az anyaországot. Hogy élte meg?
– Pontosan azért volt nagy dolog, amit ön is említett: határon túliként Magyarországért énekeltem. Amikor ott álltam a színpadon, úgy éreztem, hogy a zenekarom tagjaival mi vagyunk Magyarország. Örülök, hogy volt alkalmam ezt az érzést átélni.
– Mikor láthatjuk még nálunk?
– Pontosan nem tudom, de az biztos, hogy hamarosan jönni fogok. Tulajdonképpen már szilveszter estéjére is volt egy felkérésem, de úgy döntöttem, ezúttal nem dolgozni, hanem mulatni jövök Erdélybe.
Kozán István
Hargita Népe

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.