Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Svéd popsztárok arcképe kerül postabélyegekre

b1fbf1c5f5399a93_400x400arSvéd popsztárok arcképei kerülnek a svéd posta új bélyegeire. A kilencmillió lakosú Svédország a világ harmadik legnagyobb popzeneexportőre.

    “Kiválasztottunk öt előadót, akik egyrészt mind a popzene fejlődését képviselik, másrészt a svéd popzene egy-egy oldalát is megjelenítik” – nyilatkozta Jan Gradvall újságíró, a svéd bélyegjavaslati bizottság tagja.
A kiválasztott zenészek között van Max Martin, a First Aid Kit együttes, Robyn, Avicii és Seinabo Sey.
A svéd popexport története az Abba-együttessel kezdődött, akik először bizonyították be, hogy svéd művészek világhírre is szert tehetnek. Az együttest olyan előadók követték, mint a Roxette, a Europe és a The Cardigans.
A mai svéd popzene sikere azonban elsősorban azoknak a producereknek és dalszövegíróknak a munkájára épült, akik a 90-es években Denniz Pop producer és a stockholmi Cheiron zenei stúdió körül tömörültek.
“Döbbenetes érzés bélyegen lenni, és egyben elég szürreális is. Nem olyan dolog, amit az ember vár, hogy megtörténjen!” – nyilatkozták a First Aid Kid tagjai, Klara és Johanna Söderberg.
A svéd popzene sikerének titka az egész zenei világ komputerizálódásában rejlik: a legnépszerűbb internetes zenemegosztó oldalak, mint a Spotify és a SoundCloud, mind svéd fejlesztések. Emellett a svéd popzeneexport sikeréhez hozzájárul a multikulturális svéd társadalom is, amely rengeteg különböző hatásból és tapasztalatból merítő közeget biztosít a zenészek számára.
A bélyegek január 15-től lesznek megvásárolhatóak a skandináv országban.
http://news.cision.com/postnord/r/swedish-pop-exports-avicii-and-robyn-on-postage-stamps,c9675826

MTI

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.