Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Suicidal Tendencies-koncert a Zöld Pardonban

SUICIDAL_TENDENCIESA hardcore zene történetének egyik legfontosabb szereplője, a Los Angeles-i Suicidal Tendencies ad koncertet július 11-én szerdán a fővárosi Zöld Pardonban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    Mike Muir énekes 1981-ben alapított csapata az elmúlt több mint három évtizedben nyolc stúdióalbumot készített, a gyakran cserélődő tagok számos más projektben is aktívan működtek-működnek. A Suicidal Tendencies első sikere az Institutionalized című dal volt 1983-ban, a szám klipjét a hardcore punkról addig nem sok tudomást vevő Music Television is agyonjátszotta.
A kilencvenes évekre milliós eladásokat produkáló zenekart a zenei ellentétek robbantották fel, igaz Mike Muir 2002-ben újra összehozta a régi csapatot, viszont már a meghatározó basszusgitáros, az időközben a Metallicához csatlakozott Robert Trujillo nélkül.
A Suicidal Tendencies zenéjében bátran keveri a hardcore, a punk, a trash, a funk és a progrock elemeit, keménységére jellemző, hogy a kezdeti időszakban Los Angeles összes koncerthelyszínéről ki volt tiltva. Az első hardcore banda volt, amelynek tagjai szembe húzott fejkendőt (bandana) és kosaras mezt hordtak.
Néhány ismertebb számuk: Institutionalized, Trip at the Brain, How Will I Laugh Tomorrow, Waking the Dead, War Inside My Head, I’ll Hate You Better. A Suicidal Tendencies jelenlegi felállása: Mike Muir (ének), Mike Clark (gitár, vokál), Dean Pleasants (gitár), Tim “Rawbiz” Williams (basszusgitár) és Eric Moore (dob).

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.