Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

SUGARLOAF – Instant Karma

A Sugarloaf tizenhat éves fennállása alatt ma már a hazai könnyűzenei élet egyik ikonja.
Számaik kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé.
Közel négy évet kellett várni a zenekar 2011. március 28-án megjelenő stúdió albumára, az Instant Karmára.
Az új korong több mint egy évig készült, a banda nem kapkodta el soha a lemezek készítését, mert vallják, hogy akkor lesz jó egy anyag ha minél több mondanivaló és impulzus érik meg bennük. Ettől lesz erős egy lemez, nem pedig tele közhelyes frázisokkal és semmitmondó szövegekkel. Folyamatosan törekednek az igényes megszólalásra és a tartalmasabb, mély mondanivalójú szövegekre. Ezért kellett várni annyit az új Sugarloaf lemezre.
Az Instant Karma egyfajta útmutató, A dalok nagyrészt könnyedebb módon, de mély tartalommal, társadalomkritikát próbál megfogalmazni. Felgyorsult világunkban az emberek néha hamis eszméket, célokat hajszolnak. Nem feltétlenül a számukra helyes karma szerint élnek, instant könnyű célok vezérlik őket, észre sem véve a valóban értékes dolgokat. Azokat az eszméket, amik igazi értékeket hordoznak. Persze nem kell megijedni, ezt a zenekar sajátos pimasz, provokatív és ironikus formában közli a hallgatóval. Véleményt formálnak a sláger várományos Szervusztok Celebek című dalban a hazai celeb világról, vagy a média által sugárzott, nem feltétlen valós véleményről a címadó Instant Karmában. Szó esik szerelemről klasszikus formában (Neked!) és kicsit fájdalmasabb, keserédes formában a Hajnalig még van idő folytatásaként is emlegetett, a rádiókban és tévékben már slágerként játszott Dolce Vitában. Érdekesség még, hogy a lemezen feldolgozásra került egy régi Neoton klasszikus is, a Nyár van, Csepiék külön kérésére. A lemez záró akkordjaként pedig a Viasat nagysikerű valóságshow-jának, az Éden Hotel-nek főcímdalát hallhatjuk.
A lemez inkább analóg hangzást képvisel, vissza a gyökerekhez az autentikusabb, gitárorientáltabb popzenéhez és ezt elegyítették a 2011es zenei trendekkel.
Összességében el lehet mondani, hogy a Sugarloaf Instant Karmája egy nagyon jól sikerült lemez, telis-tele slágerrel. Íme a dalsorrend:
1. SZERVUSZTOK CELEBEK
2. DOLCE VITA
3. INSTANT KARMA
4. SZINESZTÉZIA
5. ÉN VAGYOK A LÁNY
6. NEKED!
7. HANGOK SZÁRNYÁN
8. SZABADSÁG-ÁLARC
9. ÉLETFOGYTIG
10. NYÁR VAN
11. ÁLOMVADÁSZ
12. HOTEL ÉDEN
ww.sugarloaf.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.