Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

SUGARLOAF – INSTANT KARMA

A Sugarloaf a tizenhat éves fennállása alatt elért sikereknek köszönhetően mára a hazai popzene egyik ikonjává vált. A zenekar számai kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé. Közel négy évet kellett várni a Sugarloaf vadonatúj stúdióalbumára, de most végre megérkezett az “Instant Karma”!
Az új korong több mint egy évig készült: a banda nem kapkodta el soha a lemezek készítését, mert a tagok azt vallják, hogy akkor lesz jó egy anyag, ha minél több mondanivaló és impulzus érik meg bennük. Folyamatosan törekednek az igényes megszólalásra és a tartalmasabb, mély mondanivalójú szövegekre. Ezért kellett ennyit várni az új Sugarloaf-albumra.
Az “Instant Karma” egyfajta útmutató, a dalok nagy része – bár könnyed módon, mégis mély tartalommal – társadalomkritikát fogalmaz meg. Felgyorsult világunkban az emberek hajlamosak arra, hogy hamis eszméket, célokat hajszoljanak. Nem feltétlenül a számukra helyes karma szerint élnek – instant, könnyű célok vezérlik őket. Közben pedig észre sem veszik azokat az eszméket, amelyek valódi értékeket hordoznak. Persze nem kell megijedni, ezt a zenekar sajátos, pimasz, provokatív és ironikus formában osztja meg a hallgatókkal.
A tagok véleményt formálnak a hazai celebvilágról a slágervárományos “Szervusztok Celebek” című dalban vagy a média által sugárzott, nem feltétlenül igazi értékekről a címadó “Instant Karma“-ban. Szó esik szerelemről klasszikus formában (“Neked!“), valamint kicsit fájdalmasabb, keserédes módon a “Hajnalig még van idő” folytatásaként is emlegetett, a rádiókban és zenecsatornákon már slágerként futó “Dolce Vita“-ban. Érdekesség még, hogy a lemezen feldolgoztak egy régi Neoton-klasszikust, a “Nyár van” című dalt is. Az album záróakkordjaként pedig a Viasat nagysikerű valóságshow-jának, az Éden Hotelnek a főcímdalát hallhatjuk.
A Sugarloaf “Instant Karma”-ja egy nagyon jól sikerült poplemez tele fülbemászó slágerrel, hogy egész nyáron legyen mit dúdolnunk!

Nézd meg a lemezről az első videoklipet, a “Dolce Vita“-t!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.