Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Sting, szimfonikusokkal, Budapesten

Sting november 6-án Budapesten is fellép a londoni filharmonikusokkal.
A magyar fővárost is érinti Sting új európai turnéja: a világhírű brit muzsikus, a Police egykori frontembere november 6-án a Papp László Budapest Sportarénában a Londoni Királyi Filharmonikus Koncertzenekarral adja elő legismertebb dalait. Az 58 éves Sting június 2-án a kanadai Vancouverben kezdte világkörüli turnéját, amelynek észak-amerikai része július végéig tart, ősszel pedig Európában lép fel; a magyar fővárosba Bécsből érkezik a brit muzsikus és a zenekar. Az előadásokon Sting legnagyobb slágerei szólalnak meg szimfonikus hangszereléssel, az énekes-szerzőt a 45 tagú Londoni Királyi Filharmonikus Koncertzenekar kíséri, vezényel Steven Mercurio.
A koncertsorozat címe Symphonicities, ami szójáték a Police 1983-as, Grammy-díjas Synchronicity című lemezével. Az európai turnénak az aréna-koncertek mellett olyan legendás koncerthelyszínei lesznek, mint a Royal Albert Hall Londonban, a Teatro Verdi Firenzében vagy a Sage Hall Newcastle-ban, a művész szülővárosában.
Sting (eredeti nevén Gordon Matthew Thomas Sumner) 35 éve tartó változatos és rendkívül sikeres karrierje során elképesztő mennyiségű slágerlistás dalt, számtalan elismerést és közel 100 millió eladott lemezt produkált. Az újhullám egyik meghatározó zenekarának, a Police-nak 1977 és 1983 között volt énekese és basszusgitárosa, társa Andy Summers gitáros és Stewart Copeland dobos volt. Sting 1984-től dolgozik szólóban.
A novemberi budapesti Sting-koncerten szimfonikus hangszereléssel szólal majd meg a Roxanne, a Next To You, az Every Little Thing She Does Is Magic, az Every Breath You Take, az Englishman In New York, a Fragile, a Russians, az If I Ever Lose My Faith In You, a Fields Of Gold vagy a Desert Rose.
Sting először 2008-ban működött együtt nagyzenekarral, amikor közös előadásra hívták a Chicagói Szimfonikusokhoz. Idén januárban a philadelphiai nagyzenekarral dolgozott együtt.
(MTI)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.