Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Stílust váltott a Zanzibar

Ádám keresi Évát a zenekar legújabb dalában

Gőzerővel dolgozik új lemezén a Zanzibar zenekar. A több, mint tíz éves múltra visszatekintő csapat bár még mindig a rock zenére esküszik, ezúttal szélesebbre tolja a zenei határokat. A Zanzibar legújabb dalában a gitárok mellett a modern technika is főszerephez jut.

Terecskei Rita hangját eddig mindig zúzós gitárok vagy lírai dallamok mellett szokhatta meg a magyar zene-szerető közönség. A Zanzibar énekesnőjét most igazán mai, modern hangzású dalban hallhatjuk.

„Nagyon régóta tervezgettük, hogy teljesen más hangzással jövünk ki. Beat.by.beat, azaz warez! készített már nekünk mixeket, de most úgy döntöttünk, rá bízzuk a dalainkat és már az albumra érdekes megoldásokat csempészünk, hogy igazán modern, mai legyen a Zanzibar. Így mi is egy olyan szemszögből láthatjuk magunkat, a dalainkat, ami pezsdítően, inspirálóan hat ránk.” – mondta Terecskei Rita, aki leszögezte, ettől nem fordítanak hátat a rock zenének, sőt néhol falbontó hangzások is várhatóak majd.

A Zanzibar Ádám keresi Évát című dala a rádiók mellett hallható a zenekar honlapján is. A csapat gitárosa, Sidi elárulta, már most többféle történetet látnak bele legújabb szerzeményébe.

„Mindig izgalmas egy-egy dal kapcsán meghallgatni az első véleményeket. Több ismerősöm hívott fel úgy, hogy „Úristen, ezt rólam írtad, annyira átérzem, miről szól…” és persze mindenki más-más élethelyzetet festett le. Azt hiszem szerzőként a lehető legnagyobb elismerés az, ha mindenki megtalálja a dalban a maga történetét.” – mesélte Sidi. – „Valójában ez a szöveg a manapság felborult nemi szerepekről, a párkeresés és találás ma már néha elkorcsosult útvesztőiről szól, hiszen manapság már nem úgy működnek ezek a dolgok, mint egykoron, amikor két hétig gyűjtöttünk erőt ahhoz, hogy a kiszemelt lányt moziba hívjuk.” – tette hozzá a Zanzibar gitárosa.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.