Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

STEVE HARRIS – SZÓLÓALBUMMAL JELENTKEZIK AZ IRON MAIDEN FŐNÖKE

105_artistSzólóalbummal jelentkezik szeptember 24-én az Iron Maiden basszusgitárosa, Steve Harris. A 10 nótát tartalmazó lemezről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy határozottan heavy rock anyag, ugyanakkor egy “másfajta vadállat” lesz, mint Steve Harris jól ismert anyacsapatának lemezei.

A Maiden főnök szólólemezét elkészítő formációban Richard Taylor az énekes, Simon Dawnson a dobos, gitáron pedig ketten is játszanak, Grahame Leslie, valamint a billentyűs hangszereket is kezelő David Hawkins.
A szeptemberben British Lion címmel megjelenő album anyaga az utóbbi évek során született, az album producere pedig Kevin Shirley volt, aki a Maiden mellett olyan csapatokkal is dolgozott már, mint a Journey, a Rush, vagy a Led Zeppelin.
“Már a nyitó This Is My God morcos riffjei, és azt követő súlyos, reményvesztett ballada, a Richard Taylor szárnyaló hangjával kísért Lost Worlds alapján kiderül, hogy a British Lion egy egészen másfajta vadállat, mint a Maiden lemezei.
A Karma Killer a maga gyászének-szerű felépítésével, valamint a masszív refrént rejtő Us Against The World pontosan mutatja, hogy ezúttal Steve Harris milyen mértékben feszítette meg zenei izomzatát. Ezek a David Hawkins gitáros monumentális lírai gitárdallamaival kísért tételek azonban pusztán előételek, az egyik fő fogás ugyanis a fölényes bravúrral elővezetett The Chosen One című epikus riff-ünnep.
Az A World Without Heroes egy lélegzetelállító hétperces alkotás, progresszív elemekkel átitatva, de minden öncélúság nélkül. Ez a tétel is tökéletesen szemlélteti, hogy a hangulatteremtés terén milyen kiváló képességekkel rendelkeznek ezek a dalkovácsok. A Steve Harris utánozhatatlan játékstílusával kísért anyagnak van egy cinizmustól mentes jellege is, ami nagyon üdítő a mai, mindent kategorizálni akaró zenei világban.”
Magáról a British Lion címről ezt mondta az Iron Maiden főnöke:
“Mindig is büszke voltam arra, hogy brit vagyok. Nem is látom okát, hogy miért ne lehessek az. Ez mindig is masszív részem volt. Nem arról van szó, hogy zászlót akarnék lobogtatni vagy papolni szeretnék, ez semmiképpen sem egy politikai állásfoglalás. Leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor annak a focicsapatnak szurkolsz, ahonnan származol. Szimplán úgy gondolom, hogy ez a cím előhív néhány nagyon erős képet is, és jól illeszkedik a hangzásunkhoz is.”
Érdekesség, hogy 1992 táján Steve Harris egy British Lion névre hallgató fiatal londoni rockbandát patronált, illetve igyekezett kiadóhoz juttatni, de a a csapatról később egyáltalán nem lehetett hallani.


STEVE HARRIS – British Lion
(09/24 – EMI)
01. This Is My God
02. Lost Worlds
03. Karma Killer
04. Us Against The World
05. The Chosen Ones
06. A World Without Heaven
07. Judas
08. Eyes Of The Young
09. These Are The Hands
10. The Lesson

http://hammerworld.hu/2012/07/19/steve-harris-szoloalbummal-jelentkezik-az-iron-maiden-fonoke/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.