Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Startol a Székelyföldi Rockmaraton!

Startol a Székelyföldi Rockmaraton! 

A visszaszámlálás véget ért, a mai napon a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn  ingyenes szabadtéri bulival veszi kezdetét veszi a IX. Székelyföldi Rockmaraton. Szerdától szombatig pedig közel negyven együttest láthatunk a szejkei domboldalon. 

Az első még valamikor 2002 augusztusában volt, olyan nagy nevekkel, mint az újjáéledt P.Box (sajnos Cserháti István zenekarvezető azóta elhunyt), a magyar punkzene őskövülete, az Auróra, a Radics Béla örökségét játszó Tűzkerék, a Kalapács, a Replika, a Nevergreen vagy az olyan tribute bandek, mint az Iron Maidnem vagy a mély bíbor árnyékában játszó Cry Free. Egyébként az összes közül ez az egyetlen olyan kiadás, amely augusztusban volt megszervezte. Az elején még háromnapos rockfesztivál azóta igencsak kinőtte magát, a keddi nulladik nappal mára öt napossá nőtt és a fellépő együttesek mezőnyét sem kizárólag hazai vagy magyaroszági képezik már. De van ami az első kiadás óta sem változott, a feeling, a hangulat, az, hogy a keményebb zenei műfaj kedvelőinek ez a hely az együvé tartozás színtere, na meg az is, hogy bár a kiszámíthatatlan időjárás mindig megpróbál bekavarni, a rockmaraton közönsége mindig állja vele szemben a sarat – a szó bármelyik értelmében. Hadd tegyük hozzá, nem sok olyan szabadtéri rendezvény van, amely felvállalja, hogy ha törik, ha szakad, ha esik, ha zuhog, itt bizony akkor is lesz buli.

Idén öt napon keresztül, július 6. és 11.-e között dübörög a rockzene a szejkei domboldalon. Az első (úgynevezett nulladik) napon, kedden még a bemelegítésé a főszerepet, egy szabadtéri ingyenes buli ad lehetőséget a ráhangolásra, hogy aztán szerdától szombatig, délután négy órától (szombaton kivételesen kettőtől) hajnalig szinte megállás nélkül dübörögjön a rock. Először lesz a rockmaraton vendége a Tankcsapda, de várhatóan ugyanolyan örömteljes fogadtatásban részesül Hobo, a Kárpátia, a Kalapács, a Superbutt, a Nevergreen, a Dalriada, az Agregator, az AB-CD vagy akár  a pálinkás jó reggel helyett inkább vodkás jó estét kívánó finn Korpiklaani. Közel negyven csapatról van szó, tehát természetesen számíthatunk fiatal tehetségekre, vagy éppen “öregedő”, de még mindig hiperaktív hazai csapatokra is.

A szervezők nem feledkeztek meg a hiperaktív rajongókról sem, hisz idén sem maradnak a nagy népszerűségnek örvendő, nyereményekkel díjazott délelőtti vetélkedők, a dedikálások, illetve a koncerteket követő hajnalig tartó bulik. Ingyenes sátorozási, naponta 11 óráig zuhanyozási lehetőség, non stop büfék állnak a “rockmaratonozók” rendelkezésére. A körülmények egyébként megfelelőek, Magyaroszágról megérkezett a nagyméretű (mintegy 300 négyzetméretes) sátor felállítása, amely szükség esetén az esőtől vagy épp az erős napsütéstől óvhatja meg a nagyérdeműt.

A négy napos fesztiválbérlet 180 lejbe kerül, a napijegy pedig 50 lejbe.

A IX. Székelyföldi Rockmaratont a temesvári sörgyár, a Communitas Alapítvány, Hargita Megye Tanács, Székelyudvarhely önkormányzata, valamint helyi cégek és vállalkozók támogatják. a szervezők ezúton is köszönik segítségüket.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.