Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Soulbreakers: koncert új énekesnővel és Tátrai Tiborral

– Új énekesnővel, Pleszkán Écskával ad koncertet február 28-án a Soulbreakers a fővárosi Muzikumban, a vendég Tátrai Tibor lesz. A zenekar 2014-es koncertszezonját indító esten új számok is felcsendülnek.

    A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers még 2009-ben alakult Sonia Zambrano énekesnővel (korábban Sonia és a Sápadtarcúak), őt tavaly ősszel váltotta Pleszkán Écska.
A csapat feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek gyakran idézik a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait, mindezt egyedi hangzásvilággal vegyítik – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (Napokon, Seen, Esclin Syndo), ebben a formációban azonban basszusgitáron játszik. A Napokonból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán (dob); az alapítók között volt még Péter Gábor (gitár) és Radovics László “Kyru” (ének) is. Őket a kilencvenes évek népszerű rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble-ból ismerhetjük; Kyru azóta számos rock és blues formációban énekelt (P. Box, Üzletembers, Virga Negra).


Az énekes Pleszkán Écska korábban egy televíziós tehetségkutatón tűnt fel. Édesapja Pleszkán Frigyes, a 2011-ben elhunyt világhírű dzsesszzongorista, Écska jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének-szakos végzős hallgatója.
A zenekarral most vendégként fellépő Tátrai Tibor gitárossal már többször játszottak együtt, például a tavalyi tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A Soulbreakers koncertezett Lengyelországban a Chorzów Blues Festivalon, Pakson a Gastroblues Fesztiválon, és az elmúlt három évben minden alkalommal ott volt a Sziget fesztivál fellépői között is.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.