Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Sonata Arctica a Pecsában

Ismét hazánkba látogat Finnország egyik legsikeresebb metal csapata, a Sonata Arctica. A zenekar 1996-ban, a messzi északon található Kemi városában alakult, és az elmúlt évtized alatt a dallamos power metal legnagyobb képviselőjévé nőtte ki magát – a töretlen népszerűségnek örvendő Sonata február 25-én újra megrengeti a Pecsa sokat látott falait.

Tricky Beans néven indította sikertörténetét a Sonata Arctica, ám szerencsére a kezdeti vicces név, hard rock kombinációt viszonylag gyorsan felváltotta az azóta védjeggyé vált rengeteg billentyűssel megszórt gyors, dallamos metal. A finn zenekar első nagylemezével, az Eclipticával rögtön a power metal elitben találta magát: 2000-ben a Rhapsody és a Stratovarius társaságában turnézták körbe Európát, a következő években pedig újabb albumaikkal már az Iron Maiden előzenekaraként koncerteztek Japánban több tízezer ember előtt, majd a Nightwish oldalán vették be az öreg kontinens nagyvárosait. Időközben a Nuclear Blast is lecsapott rájuk, negyedik nagylemezük, a Reckoning Night már a metalmogul kiadónál jött ki – és tarolt a finn toplistán! Újabb turné, lemezmunkálatok és egy koncert dvd kiadása mellett pedig még arra is volt energiájuk, hogy egy action rpg-t tervezzenek. Legutóbbi lemezük, a Days of Grays pedig újabb mestermunka a sorban, mely nemcsak a hű power rajongók, de a teátrálisabb, komplexebb műfajok értő füleinek is kedvére tesz. ( Flag in the Ground című daluk egyenesen a finn toplista éléről: http://www.youtube.com/watch?v=kObI4XuTR2o )

A budapesti koncert már bemelegítés lesz a kora tavaszi, Milánóból Finnországba áthelyezett koncert dvd felvételéhez, így biztosak lehetünk abban, hogy a zenekar legjobb formájában, és legjobb dalaival érkezik hozzánk! Aki pedig a Sonata előtt bemelegít: a finnek vendége a prog-metal Labyrinth lesz! A technikás powerben igencsak otthon lévő toszkánok idén már huszadik éve ontják magukból az olyan markáns dalokat, és bombasztikus balladákat, mint a Lady Lost in Time, vagy a Moonlight (http://www.youtube.com/watch?v=jFaaIZQy_do ).

A Hammer Concerts bemutatja:

The Days Of Grays Tour 2011

Fellépők: Sonata Arctica, Labyrinth

Időpont: 2011.02.25.(péntek)

Helyszín: Petőfi Csarnok (Budapest, 1146 Bp, Zichy Mihály út 14.)

Kapunyitás: 19.00

Jegyár:

Metalshop.hu és a budapesti rockboltokban: 4990 Ft

Jegyiroda-hálózatokban: 5499 Ft

Helyszínen: 5990 Ft

További információ:

www.sonataarctica.info

http://www.myspace.com/labyrinthitalia

www.hammerworld.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.