Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Soha annyian nem ölelték az énekest, mint most

Október 2-án ünnepelte 60. születésnapját Gordon Sumner, akit Sting művésznéven ismert meg a világ. Az énekes szülinapján adományokat gyűjtött.

A zenész a hét végén jótékonysági koncerttel ünnepli születésnapját New Yorkban, vendégei között volt Lady Gaga, Billy Joel, Bruce Springsteen és Stevie Wonder is. A bevételeket a szegénység elleni küzdelemre fordítják.

Soha annyi ölelést nem kapott még szülinapján Sting, mint a mostani alkalommal. A színpadon a nagy nap alkalmával előadta a “Stand By Me” című számát, mely előadásához Lady Gaga is csatlakozott. A szülinapi buli pedig nagyon jól sikerült, ugyanis a vendégek bőkezűen adakozta a Robin Hood alapítvány számára. Az intézmény 3,7 millió dollárt zsebelhetett be az est során.

Sting apja tejesember volt Newcastle városában, így kiskorában hajnalonta ő is a tejet hordta, legjobb “barátja” már ekkor egy ütött-kopott gitár volt. A középiskola után volt kalauz, adóhivatalnok, árokásó, idővel diplomás irodalomtanár lett.

Az órák után helyi dzsessz-együttesekben bőgőzött, ekkoriban kapta a Sting (fullánk) becenevet, mert kedvenc fellépő ruhájában, egy fekete-sárga csíkos pulóverben úgy nézett ki, mint egy mérges darázs.

Zenei érdeklődése szerteágazó: dolgozott fel klasszikus karácsonyi dalokat, készített lemezt lantkísérettel, legutóbb pedig szimfonikus zenekarral. Három alkalommal jelölték Oscar-díjra a legjobb filmdal kategóriában, a Kate és Leopold betétdaláért Arany Glóbuszt kapott, számos kitüntetése mellett átvehette a brit birodalom rendjének parancsnoki fokozatát (CBE) is.

A zenélés mellett számos más elfoglaltsága van: színészkedik színpadon és filmen (szerepelt a Dűne című sci-fiben, egy Frankenstein-filmben és Guy Ritchie A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső című akció-vígjátékában), lelkes környezetvédőként kampányol a dél-amerikai esőerdők megmentéséért, az emberi jogok elkötelezett harcosa.

Magánélete csendes, kétszer nősült és hat gyermeke van, második feleségével csaknem két évtizede él együtt. Eladott lemezeinek száma túl van a százmillión, vagyona még ennél is több dollárban, néhány éve állítólag egy ideig nem is vette észre, hogy menedzsere több millió dollárral megrövidítette. Fiatalos külsejét korábban futással, mostanában jógával őrzi, szenvedélyes sakkjátékos, íróként önéletrajzát jegyzi.

hirado.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.