Thursday, July 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Sikeres a Félsziget Fesztivál nyolcadik kiadása

Növekedett idén a látogatók száma a Félsziget Fesztiválon, ezek 45%-a olyan fesztiválozó, aki először jött a Félszigetre. Nőtt ugyanakkor az Erdélyen kívüli megyékből és a külföldről érkezők száma is. Továbbra is a zenei helyszínek vonzzák a legtöbb embert és a fesztivál első három napján 310 hektoliter sör fogyott el.

Vasárnap délben vontak mérleget a Félsziget Fesztivál szervezői. Bodor László fesztiváligazgató  ismertette a Max Weber Társadalomkutató Alapítvány és a kolozsvári BBTE Szociológia Kar diákjaival közösen végzett szociológiai vizsgálat eredményeit. Ezek szerint a félszigetezők 70%-a 20 és 29 év közötti, a legtöbben egyetemisták vagy frissen végzettek, a munkanélküliek aránya csupán 4%. Természetesen a legtöbben Romániából érkeztek a fesztiválra, de jelentős növekedés tapasztalható egyrészt az Erdélyen kívüli régiókból, másrészt a külföldről érkezettek számát illetően. Ezek közül a legtöbben Magyarországról jöttek a Félsziget Fesztiválra, ezt követik a Németországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Szerbiából és Bulgáriából érkezett látogatók. A félszigetezők 45%-a első alkalommal vesz részt a rendezvényen, ez 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest ami a reklámkampány hatékonyságát mutatja.

Összesen 1700 sátrat húztak fel a sátortáborban, a fesztivál első három napján pedig 310 hektoliter sör, 240 hektoliter üdítő és 130 hektoliter víz fogyott el. A fesztivál alatt nem történt semmilyen incidens a Mentőszolgálat, a Rendőrség és a Rohammentősök információi alapján – összegezte Bodor László fesztiváligazgató a rendezvény számadatait.

Fülöp Zoltán, a Sziget Szervezőiroda projektmenedzsere elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzet közepette a fesztiválok kitartottak, minimális nézőszám csökkenés volt tapasztalható a Sziget Kft. által szervezett fesztiválokon. A Félsziget ezek sorában különösen jól szerepelt, első nap 11 ezer látogató volt, második nap 15 ezren jöttek még, harmadik nap pedig 17.500 fesztiválozó érkezett meg. „Ezt azt jelenti, hogy a három nap alatt összesen 43.500-an voltak a Félszigeten, és én optimista vagyok a vasárnappal kapcsolatban, szerintem ma lesznek a legtöbben, és így meghaladjuk a tavalyi 58 ezres nézőszámot” – nyilatkozta Fülöp Zoltán a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.