Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

SERJ TANKIAN – Harakiri

Serj-Tankian-serj-tankian-334463_630_452A Harakiri, az énekes, dalszerző, multihangszeres, költő, politikai aktivista és System Of A Down frontember Serj Tankian új stúdióalbuma 2012. július 10-én jelenik meg.

Az új albumot – mely a 2010-es Imperfect Harmonies méltó utódja – teljes egészében Serj írta, játszotta fel, producerelte és keverte.

A lemezen közreműködik Serj turnézenekara, a The F.C.C. – Dan Monti gitáron, Mario Pagliarulo basszusgitáron, és Troy Zeigler dobokon. Dan Monti kivette részét a keverésből is.

A maszterelést Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Beastie Boys) végezte.

A lemez java 2011-ben íródott, amely egy igen zűrös év volt a sokszínű tehetség számára, saját elmondása szerint “a legsűrűbb, legtermékenyebb év eddigi életemben”. Februárban bemutatták az általa szerzett Prometheus Bound című rock musicalt a bostoni Oberon Theater-ben, megjelent második verseskötete, Glaring Through Oblivion címen, világturnén volt a System of a Down-nal, fellépett a jereváni Opera Orchestra-val, ugyanitt politikai megbeszéléseken is részt vett,  első koncertjét adta születésének helyén, Libanonban, majd visszatért az Egyesült Államokba. Ott négy lemezt készített el: egy jazz lemezt, egy elektronikus lemezt barátjával, a Mindless Self Indulgence frontember Jimmy Urine-nel, egy teljes klasszikus szimfóniát Orca címmel, és az új szólóalbumot, a Harakiri-t.

A dalszerzés módja is kicsit más volt, ezúttal: “Apple iPad-et használtam néhány dal vázlatának elkészítéséhez. Nem árt néha új módszereket, eszközöket kipróbálnunk, mert váratlan eredményeket hozhatnak.”

http://www.serjtankian.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.