Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Sárik Péter új triójával folytatja a Jazzkívánságműsort

 – Új zenekarával folytatja Jazzkívánságműsor-sorozatát Sárik Péter. A zongoraművész és triója hétfőn a Budapest Jazz Clubban teljesíti a nézők kéréseit, a felvételek egy következő CD-re kerülhetnek fel.

    A zenész Jazzkívánságműsor koncertszériája 2010-ben szintén a Budapest Jazz Clubban indult.
“Azt gondoltuk, hogy az emberek kíváncsiak lesznek különböző műfajú slágerek dzsesszes átirataira, de ekkora népszerűségre nem számítottunk, telt házak előtt mentek ezek az estek. Lemezt eredetileg nem terveztünk belőle, de gyakorlatilag a közönség nyomására el kellett készítenünk” – mondta korábban Sárik Péter az MTI-nek.
A Sárik Péter Trió első Jazzkívánságműsor CD-je tavaly nagy sikert aratott, aranylemez lett. Az albumra felkerült például Mozart Lacrimosája, Beethoven Örömódája, Bartók Allegro Barbarója, a popsikerek közül a Queen, a Massive Attack, James Brown, az Eagles, Peter Gabriel, Amy Winehouse, a Beatles vagy az ABBA egy-egy száma is.
November 18-án hétfőn 20 órától ismét a nézők kívánságai teljesülnek a Budapest Jazz Clubban, a hírek szerint megszólal majd Lana Del Rey, a Police és az Alphaville egy-egy slágerének dzsesszesített változata is. A Jazzkívánságműsor vendége Micheller Myrtill lesz. A 2007 óta létező Sárik Péter Trió összetétele változott az elmúlt időszakban, a zongoraművészt jelenleg Fonay Tibor, az Orszáczky Jackie basszusgitár verseny idei győztese, valamint Gálfi Attila dobos egészíti ki.
Az ismert számok dzsesszátdolgozása világszerte népszerű manapság, ilyen lemezeket készít Herbie Hancock is. “Hallgatni kell az idők szavára, a dzsessz állandóan változásban van és ma már teljesen normális, hogy a hiphopot összekeverjük a dzsesszel. A dolgok kölcsönösen működnek, hiszen vannak, akik a dzsesszre vagy a klasszikus zenére találnak rá ezáltal, mások éppen egy-egy popdal szépségeit ismerik fel” – mondta korábban Sárik Péter.
A 41 éves zenész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. A dzsessz mellett játszott klasszikus, pop-, latin és világzenét is, zeneszerzőként többször szerepelt sikerrel amerikai és brit nemzetközi dalszerző versenyeken. Triója eddigi albumai: Better Tomorrow (2008), Pieces (2010), Jazzkívánságműsor (2012).
Sárik Péter korábban együtt dolgozott Fábián Julival, jelenleg – mások mellett – Berki Tamással, Falusi Mariannal és Pély Barnával lép fel. Írt dzsesszlemezt gyerekeknek (A világ összes kincse) és ő a Recirquel különleges cirkuszi produkció zeneszerzője, zenei rendezője.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.