Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Santana az Arénában

A latin zene sokak számára olyasmit jelent, amit kizárólag a Spanyol lépcsőn ücsörögve, fehér vászoningben, hófehér gatyában, egy szál flamenco gitárral lehet elpengetni. Santana továbbra is mást gondol.

A több, mint 40(!) éve pengető Carlos újra fővárosunkba érkezik, hogy aztán nekünk is, – mint anno Woodstock népének – elővezesse sajátos elképzeléseit a latin zenéről, meg ami mögötte van. Nos, ami azt illeti, Santana mögött nemcsak a négy évtized áll, nemcsak az első három enciklopédikus korong (Santana ’69, Abraxas ’70, Santana III., ’71) és nemcsak a mindent vivő, ’99-es, 9 Grammyvel kitüntetett Supernatural. Nem. Santana mögött a hit áll.
Hit a világban, hit magában, a közönségben és Istenben, de csak a személyesben. Meg persze ott áll az a tiszteletreméltó tehetség és alázat, mellyel ez az ember a seregnyi stílust, hatást (soul, hard, jazz, blues, latin, afro, kubai) briliáns módon újrafogalmazta. Annak örömére meg, hogy a Santana által márkává tett Black Magic Woman / Gypsy Queen-ben benne volt a magyar származású Szabó Gábor szerzői keze is, külön rázzunk majd egyet a Oye Como Vára. Santana ezúttal a 2010-es feldolgozásokat tartalmazó Guitar Heaven című korongját turnéztatja.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.