Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

Rúzsa Magdi szokatlan stílusban?

Misztikus, romantikus és angyali. Talán leginkább ezekkel lehetne jellemezni Rúzsa Magdi legújabb tettét. Ami persze, hogy egy dal.

Doris Dragovic sok évvel ezelőtti sikere éled újjá Rúzsa Magdi előadásában, Geszti Péter dalszövegével, Novák Péter és Toma Ferenc hangszerelésében. A nevek már akár önmagukért is beszélhetnek, mi azonban egy kicsit többet szerettünk volna megtudni a produkcióról.
Arról, ahol a muzsika és a szöveg egyaránt többrétegű, misztikus és romantikus. Egyszerre idézi fel a hűs templom boltívei alatt meditáló embert, és a szerelmest, aki mosolygós, mediterrán égbolt alatt álmodik szenvedélyről és beteljesülésről.
A dal a vágyról szól, benne Gábriel angyal eljövetele mint egy álom béli jelenés történik meg, s az égi szerelem hírnökével boldogan hagyjuk el az érzéketlen világot. Gábriel csókjától elégünk és újjászületünk. Érintése a magányból való megváltást, a megtisztulást hozza el, miközben nagyon is földi vágy hevít minket.
Régi álom teljesült
Nem mindennapi slágerről van tehát szó, amelybe mást érthet bele a hívő, az agnosztikus vagy az ateista ember, de az biztos, hogy a dal szépsége Rúzsa Magdi előadásában mindenkit magával ragad.
Megkértük az énekesnőt, hogy a zene.hu olvasóinak meséljen egy kicsit bővebben is a különleges felvételről.
Nagyon régóta szeretem ezt a dalt, és már akkor azt éreztem, hogy egyszer nekem is el kell énekelnem. Szerencsére megvalósíthattam ezt a tervemet, s a kérésemhez nagyon pozitívan álltak hozzá. Egyébként nem tértünk el a címtől, eredetileg is ezt viselte a nóta. A mi verziónk hangzása megegyezik az eredetivel. Biztos sokan meglepődnek majd, mert stílusában eltér az eddig tőlem megszokott daloktól. Klipet majd később tervezünk, egyenlőre szeretném, ha minél többen hallanák a nótát. – árulta el Magdi a zene.hu kérdésére.
A Gábriel című dal televíziós bemutatója a Fonogram Gálán február 10-én az M1 élő adásában lesz, amelynek különlegessége lesz, hogy ekkor énekli el először gáláműsoron a nótát Magdi.
– zene.hu –

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.