Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Rutkai Bori és a Specko Jedno: Whatevergreens – Édesmindegy Szerenádok

A különleges ruhatáráról híres reneszánsz nő és csapata A Szerelem Kísérő Tünetei hangjátéklemez után elkészítette első fanyar humorral teli teljes estés zenés albumát, mely nem csak az éjszakai klublepkéknek kínál kellemes hallgatnivalót.
A pesti underground bájos képzőművész-színésznő-performer frontnővel rendelkező, kedvelt zenekara tizennyolc dalban adja esszenciáját eddigi munkásságának, mely a 2001-ben összeállt Special Gizdával vette kezdetét, és klubkoncertek mellett hangjátékot, gyermekeknek szóló rádióműsort, performanszokat ölelt fel.
2006-ban megjelent lemezük, A Szerelem Kísérő Tünetei is egy rádiójátékból nőtt ki, számos szöveges résszel, így a Whatevergreens tekinthető az együttes első igazi egész estés zenei anyagának. Az albumra felkerült számos koncertkedvenc (Bácsi A Biciklin) és néhány áthangszerelt dal az előző lemezről is (Kóstoló, Világbéke), de a szűk egy órába bőven fértek újdonságok is.
A kiegyensúlyozott hangzású és kellemesen hangszerelt lemezen a nyolcvanas évek magyar underground rockját továbbgondolva presszóhangulat, tangó, sanzon, lakodalmas rock (Őszibarack), Kossuth-nóta (Szakszervezetis Fiú), horror beat-rocky (Robot Rocky), dizőz dal (Mikor A Vér) táncol összesimulva furcsa, de szerethető párlatot alkotva, melyekben Bori édes-bús (Égősor), szomorúan szentimentális és humoros, néha kedvesen morbid (Szex A Jégen), festményeihez hasonló költői képekben fürdő szövegei mesélnek a párkapcsolatokról.
est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.