Wednesday, November 29, 2023
spot_img

Latest Posts

Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő tavasszal Londonban

 – Rolling Stones-kiállítás nyílik jövő áprilisban a londoni Saatchi Galériában: az Exhibitionism című nagyszabású tárlaton a világhírű banda tagjainak naplói, levelezése, személyes tárgyai, hangszerei láthatók és korábban be nem mutatott videofelvételek is várják a közönséget.

    2015RollingStones_Paris_2011_GettyImages-154752431120615.article_x4A londoni galéria két emeletét szentelik a három éve eltervezett kiállításnak, amelyre a kurátorok ötszáz tárgyat gyűjtöttek össze a rockegyüttes személyes archívumaiból. A rajongók a banda fellépéseinek színpadi dizájnjától a páratlan gitárokon és hangszereken át a ritka hangfelvételekig számtalan izgalmas látni- és hallanivalóra számíthatnak – számolt be róla szerdán a BBC News.
Bemutatják a Stones, valamint tervezők, színészek, filmesek – köztük Alexander McQueen, Ossie Clark, Andy Warhol, Tom Stoppard és Shepard Fairey – együttműködésének gyümölcseit is.
A Exhibitionism kiállítás szeptemberig tekinthető meg a brit fővárosban, a következő négy évben a világ további 11 városában mutatkozik be.

“Jó régen szerettük volna már ezt a kiállítást, de azt akartuk, hogy tényleg nagyszabású legyen. Úgy terveztük meg, akár egy koncertturnét, és szerintem most az időzítés is megfelelő” – mondta el Mick Jagger, a banda frontembere.
Keith Richards hozzáfűzte, hogy miközben az anyag a Rolling Stonesról szól, nem csak a tagokon van a hangsúly, szerephez jut például az együttes munkáját támogató technikai stáb is.
Ronnie Wood és Charlie Watts arról beszélt, hogy elégedettek a kiállításnak otthont adó Saatchi Galériával, mint helyszínnel. “Nehéz elhinni, hogy ötven éve kezdtük, de csodás visszanézni pályafutásunk kezdetére” – fogalmaztak és megjegyezték, hogy a kiállítás egyúttal segít felidézni a történteket.
Az április 6-án megnyíló kiállításra július 15-től lehet jegyet vásárolni.
A Rolling Stones 2012 óta több mint 225 millió fontos bevételre tett szert élő koncertjeiből. A legendás együttes három éve kezdte újra a turnézást öt év kihagyás után, körbeutazták műsorukkal Európát és Észak-Amerikát, majd Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon is felléptek.
Zip Code című koncertsorozatuk júniusban kezdődött Észak-Amerikában, ahol július közepéig 15 előadásuk lesz.

(http://www.nme.com/news/the-rolling-stones/86604)

MTI

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.