Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

ZÖLDUTAZÁS – YOULÏ

Avagy miért is fontos a környezettudatosság, a “zöld” gondolkodás.

Szeretem a természetet, szeretem a bolygót, ahol élek és eszem ágában sincs tönkre tenni, mégis, rengeteg dolog van, ami az életem része és ami árt a környezetnek. Például a sok étel, és termék – amiket megvásárolok – csomagolása, ami mind-mind szemetet termel, vagy a műanyagok, amik mindenhol ott vannak. Sok-sok dolog, amit nem nagyon tudok elhagyni, kiváltani, de azért szerencsére van amit mégis megtehetek azért, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzam, ezért ezekre mind igyekszem odafigyelni.

Hogy mik ezek?

– Szelektív hulladékgyűjtés, viszek zacskót ha vásárolni megyek, nem veszek újabbat.

– Víztisztító kapszulás kulacsot használok, így nem kell műanyag palackos vizet vennem és bármikor-bárhol újra tudom tölteni a kulcsot, így mindig van nálam friss, tiszta víz.

– Nem nyomtatok ha nem muszáj, inkább képernyőről olvasom/ tanulom amit kell.

– Bár imádom a divatot és nagyon szeretek öltözködni, a szakmámhoz hozzá is tartozik a megjelenés, sokat szerepelek, ezért sok ruhára van szükségem, mégis igyekszem okosan és tudatosan összeállítani a ruhatáram, hogy variálható legyen és nem veszek meg olyan ruhákat, amikre nincs szükségem, csakis olyat aminek hasznát veszem és akár évek múlva is tudom viselni.

– Kozmetikumokból első sorban a natúr vagy bio termékeket választom.

– Nem veszek olyan ételt, amiben pálmaolaj van, ezért sajnos a Nutelláról is lemondtam, ami az egyik nagy kedvencem (volt).

És még egy nagyon fontos dologgal hozzá tudok járulni a környezet kíméléséhez, ez pedig az autózás. Vagy nem használom a kocsim, inkább BKK-zom vagy igénybe veszek egy szuper szolgáltatást, amely biztosítja számomra az elektromos autózás élményét, előbb-utóbb pedig szeretnék egy saját VW E-load Up kocsit, melyet addig is, amíg nem lesz sajátom, a GreenGo-val ki tudok próbálni.

Mivel szívügyem a környezettudatos életmód, ezért úgy gondoltam a zenémmel is szeretnék kommunikálni erről a témáról, ezért elővettem az egyik dalomat – HOLDUTAZÁS-  kicsit átfogalmaztam a szövegét, így megszületett egy új nóta a: ZÖLDUTAZÁS.

Hogy mi is a “Zöld életérzés”?

Maga a szabadság, amikor beülsz egy VW elektromos autóba és elindulsz a városban, a kis kocsi suhan, könnyed és halk, tiszta és praktikus, egyszerűen imádnivaló. Pillanatok alatt felgyorsul és parkolni is nagyon könnyű vele.

A Green Go carsharing, egy magyar cég által üzemeltetett szolgáltatás, amit magyar emberek találtak ki. Az ötlet, hogy az autózás is lehet közösségi élmény, zseniális és megoldást kínál a kocsikkal túlzsúfolt város problémáira. Ha mindenki használná, akkor kevesebb autó lenne a belvárosban és mivel a Green Go, a VW elektromos autóit használja, így a szmog is jelentős mértékben csökkenne. Elktromos töltőállomás pedig már több is van a városban, így ha lemerül a kicsi kocsi, a feltöltése is könnyedén megoldható. /Egyre több benzinkút van, ahol a hagyományos benzin mellett elektromos töltőállomás is található./

Szerettem volna a dalommal népszerűsíteni az elektromos autózást, mert tényleg fantasztikus élmény és emellett a szolgáltatásra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy minél több ember használja.

Miután megírtam az új dalszöveget, eldöntöttem, hogy szeretném ha készülne egy klip is hozzá. Gondolkodtam, hogy mivel tudnánk megmutatni a videóban a “Zöld életérzést” és végül eszembe jutott, hogy leginkább azzal, amiről a carsharing is szól, a közösségről, arról, hogy megosztjuk egymással az időnket, az figyelmünket, a tudásunkat, az autónkat.

Fotó: Wlcsek András – Jobbról balra a képen:  Horányi Juli, Bohoczki Sára, Bráz Noémi

Így született meg a HOLDUTAZÁSBÓL, a ZÖLDUTAZÁS, szabadság, barátokkal, városban, természetben, ruhákat próbálgatva (természetesen olyan ruhákat, melyek újrahasznosított anyagokból készültek) hiszen a lányok életében ez igenis egy fontos és izgalmas program, kihagyhatatlan! Éneklés, táncolás, zene, csupa olyen tevékenység, ami feltölt energiával és amit együtt csinálni, társaságban sokkal örömtelibb, mint egyedül.

ZÖLDUTAZÁS 

Reggeli táj, indul az autóm a jókedv a csomagom.

Első osztály, a GreenGo-val utazom.

Lobban a láng, felkel a nap, végre együtt vagyok veled.

Elfogy a múlt, új út vár.

Zöldutazás, nem fáj a szívem, mert gondolok rád.

Ez vagyok én, várom a nyári csodát.

Zöldutazás, nem fáj a szívem, ha gondolok rád,

Nincs maradás, mennünk kell tovább.

Nappal álmodom, éjjel látom, a nyári széllel forgó csodát.

A térképet rajzolom, a várost átváltoztatom.

Tenyérbe írt szavainkat, megosztom.

Zöldutazás, nem fáj a szívem, mert gondolok rád.

Ez vagyok én, várom a nyári csodát.

Zöldutazás, nem fáj a szívem, ha gondolok rád,

Nincs maradás, mennünk kell tovább.

Zene: Csordás Gábor, Puskás Ádám Dániel

Szöveg: Horányi Juli, Szabó Imola

 
 
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.