Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Rockkarácsony – Örömzenélés a szeretet ünnepén

Öt évvel ezelőtt óvatos tapogatózásként indult ez a rendezvény. Hirtelen ötletként jött, s lelkes segítőkre találva, a kézdivásárhelyi zenekarokkal karöltve, sikerült összehozni az első Rockkarácsonyt. Folytonosság, s történelem született – vallják a szervezők a rendezvény honlapján (www.rockkaracsony.ro). A Rockkarácsonyon fellépő zenekarok arra vállalkoznak, hogy megteremtik a családias, bensőséges hangulatot, amelyet a közelgő ünnep már amúgyis magában hozdoz. Idén egy nappal Szenteste előtt, december 23-án, 19 órai kezdettel kerül sor a Rockkarácsonyra, ahol a házigazda Metropolis és Éli zenekar mellett, fellép még a Garázs, a brassói Graphic, a sepsiszentgyörgyi Prog. Organ Quartett, a Bermuda, az Ego Sum és az Exit Rock Band.

Csakúgy mint tavaly, idén is a kézdivásárhelyi For You Klub (azóta Petőfi Mozi) ad helyet a rendezvénynek, ahol a zenekarok saját szerzeményekkel, és egy karácsonyra írt dallal is megörvendeztetik lelkes közönségüket. A több órán át tartó koncertsorozat egy közös örömzenéléssel zárul, amely egy előre kiválasztott karácsonyi dal közös eléneklését jelenti. Ezúttal a nagysikerű Piramis zenekar Ajándék című dalát énekelheti együtt a többszáz résztvevő.

A rendezvény elsődleges célja a háromszéki zenekarok megszólaltatása, késztetés a élő hangszeres zenélésre, saját szerzemények írására, de főleg specifikus, hangulatos és minőségi rockzenével ünnepelni a Karácsonyt – emelik ki a szervezők.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.