Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Rihanna is szerepel az új Coldplay-lemezen

Chris Martin alig bírta összeszedni a bátorságát, hogy felkérje az énekesnőt a vendégszereplésre; hebegett-habogott, mint Hugh Grant. A Coldplay ötödik lemeze októberben jelenik meg, a zenekar izgul, nehogy bukta legyen – mert hiába a korábbi sikerek, egy rossz album mindent tönkretehet. Mondjuk szerintük nem lett rossz, sőt.

Október 24-én jelenik meg a Coldplay ötödik lemeze, aMylo Xyloto, a zenekar már most elkezdte a nagy felvezető kampányt. Ennek keretében hétfő reggelbemutattak róla egy új számot, valamint Chris Martin frontember és Jonny Buckland gitáros exkluzív interjút adott a Sunnak. Ebből kiderült, hogy a Princess Of Chinacímű számban Rihanna fog énekelni Chris Martinnal. Hiába, hogy a világ egyik legnépszerűbb rockzenekarának énekese, továbbá a hollywoodi A-listás Gwyneth Paltrow férje – írja a Sun -, Chris Martinnak sokáig tartott, míg összeszedte a bátorságát, és odament Rihannához Las Vegasban, hogy felkérje – és akkor is “Hugh Grant módjára hebegett-habogott”. (Mármint nem a valódi Hugh Grantre gondolt, hanem az általa gyakran alakított karakterekre.) “Nagyszerű hangja van, de nagyon más, mint az enyém. Amikor felvettük, azt gondoltam: hú, mennyire más, mint szokott lenni. De ez azért is van, mert nagyon más dalt énekelt, mint amit megszokhattunk tőle, egy olyat, amit egy devoni csákó írt” – mármint Chris Martin. A Mylo Xyloto egy kerek történetet mesél el, aminek egy fiú és egy lány a főszereplője – ez a lány lesz a dalban Rihanna.

Az interjúból még sok érdekesség kiderül a Mylo Xyloto című lemezről, többek között az is, hogy a cím nem jelent semmit. “A zenekarnak már komoly múltja van, úgyhogy ezért jó ötletnek tűnt előállni valamivel, ami viszont semmilyen múltra nem utal. Voltak más címötleteink is, de egyszerűen ez tetszett a legjobban, ennél többet nem tudok felhozni a védelmére” – mondta az interjúban az amúgy régóta az előre védekező, reménytelenül uncool fickót játszó Chris Martin.

Hiába, hogy 2008-ban a Viva La Vidából adták a legtöbbet az egész világon, a Coldplay tagjai most úgy érzik, lehet, hogy ez a lemez az utolsó esélyük. “Abba a korba értünk, amikor vagy jól teljesítünk, vagy szállhatunk is ki. Attól még, hogy korábban népszerűek voltunk, egyáltalán nem biztos, hogy most azok vagyunk” – mondta az énekes, aki szerint “nincs olyan, hogy ‘befutott’ együttes: még mindig törékenyek vagyunk, egy szar lemez és végünk.” Szóval csak reménykedik benne, hogy a megjelenés hetének csütörtökén nem az olcsó cd-k között fogja viszont látni a Mylo Xylotót. Amúgy szerinte nem lett rossz lemez, sőt: “Aki megveszi, annak nagyon tetszeni fog; kivéve, ha nagyon nem akarja, hogy tetsszen neki. De még ebben az esetben is egy év múlva majd be fogja vallani, hogy igazából tetszett.”

Az interjúban szó esett még arról, hogy a Coldplay sosem fogja megközelíteni a Take That népszerűségét (“Gary Barlow olyan a zenében, mint az angol válogatott csapatkapitánya, John Terry; mi meg olyanok vagyunk, mint azok a játékosok, akik olasz klubokhoz szerződnek – nem feltétlenül otthon vagyunk a legnépszerűbbek); hogy Chris Martin is szereti az X Factort, “mint mindenki más” (bár azt nem bírja nézni, amikor a zsűri azt mondja a versenyzőknek, hogy rosszak voltak); Amy Winehouse halálát nagy veszteségnek tartja (“akinek olyan különleges hangja van, mint Amy-nek volt, az akár a babfőzelékről is énekelhet, én azt is meghallgatnám”). A keveset szóló Jonny Buckland pedig elmondta, hogy szerinte sosem fog feloszlani a Coldplay.

Mylo Xyloto borítója egyébként ilyen leszezek a számok lesznek rajta; a véglegesre kevert változat pedig erre a pendrive-ra került rá. Továbbá az interneten terjed az az információ, hogy 2012 elején ismét Budapesten koncertezik a zenekar, de hivatalosan még nem jelentették be a turnédátumokat.

quart.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.