Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

Richard Clayderman októberben a Sportarénában játszik

richard-clayderman_152843-1920x1200Ismét magyar közönség előtt koncertezik Richard Clayderman: a francia zongoravirtuóz, “a romantika hercege” október 14-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

    Richard Claydermannak rengeteg magyarországi rajongója van, közülük a legtöbben nem hallhatták őt legutóbbi budapesti fellépésén, a Budapesti Operabálon, amelynek sztárvendége volt. Október 14-én tíz zenészével és egy szimfonikus zenekarral játszik a Sportarénában – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A zongorista 1953-ban született Párizsban Philippe Pages néven. Csodagyereknek számított, hiszen 12 évesen felvették a konzervatóriumba, 16 évesen pedig már díjakat nyert zenei versenyeken. Igazi sztár 1976-ban lett, amikor lehetősége nyílt arra, hogy eljátsszon egy romantikus zongoraballadát, az azóta is örökzöld slágernek számító Ballade pour Adeline-t. Az akkor 23 éves Philippe Pages dédnagymamája családnevét vette fel, hogy elkerülje neve helytelen kiejtését Franciaországon kívül.
Az Adeline felvételéből 22 millió példány kelt el világszerte és azóta is játssza a világ szinte minden rádióállomása. Richard Clayderman 15 évvel ezelőtt lett “a romantika hercege”, Nancy Reagan, az Egyesült Államok korábbi first lady-je nevezte először így.
Olyan francia sztárokkal dolgozott együtt, mint Michel Sardou, Thierry LeLuron és Johnny Halliday. A Ballade pour Adeline óta mintegy 1200 művet szerzett, és kialakított egy olyan stílust, amely a pop és a klasszikus zene rajongói közt is sikert aratott. Eddig 90 millió albumot adott el világszerte, hetven platinalemezzel büszkélkedhet.
Sikerét nemcsak lemezeinek, hanem látványos koncertjeinek is köszönheti.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.