Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Rendhagyó tematikus Rolling Stones-nap július 12-én a Petőfi Rádióban

the_rolling_stones_band-208513Rendhagyó tematikus Rolling Stones-napot tartanak jövő csütörtökön a Petőfi Rádióban abból az alkalomból, hogy éppen ötven évvel ezelőtt, 1962. július 12-én adta első koncertjét a rockzene történetének talán legmeghatározóbb és ma is aktív együttese. A rádió aznap teljesen felrúgja megszokott napi struktúráját, elmaradnak, illetve átalakulnak a napi műsorok.

    A kerek évforduló alkalmából július 12-én csütörtökön reggel 6-tól egészen éjfélig, tehát 18 órán keresztül minden a Rolling Stones körül forog, a Kultúrfitnesz műsor is átalakul egész napos KultúrRollinggá – közölte kedden az MTVA kommunikációs igazgatóság az MTI-vel.
A brit zenekar a londoni Marquee klubban adta első koncertjét ötven évvel ezelőtt és 1964-től jelentet meg lemezeket. A Rolling Stones fél évszázados eddigi pályafutása során élő legendává vált, rendszeresen milliós lemezeladásokat produkált és minden jelentős szakmai és közönségdíjat besöpört. Lemezeik – 29 stúdió- és 12 koncertalbum, 30 válogatás és 107 kislemez – több mint 200 ezer példányban keltek el.
A Rolling Stones hatása a kortárs könnyűzenei életben is jelen van, ezért a Petőfi Rádió úgy döntött, hogy július 12-én csak a Rolling Stones dalait játssza, valamint olyan magyar és külföldi előadók felvételeit, amelyekben érezhető a brit zenekar hatása – szerepel az MTVA közleményében.
Az öt évtizedet felölelő időszakból az eredeti Stones-számokon kívül az együttes tagjainak szólófelvételei, Jaggerék által ihletett dalok és remixek is elhangzanak. Kiderül többek között, hogy a zenekar tagjai közül kinek a szállodai bejelentkező neve volt Mr. Félresikerült, elhangzanak a tagok nyilatkozatai a jövő héten megjelenő The Rolling Stones: 50 című könyvről, valamint megszólalnak hazai előadók és meglepetés külföldi sztárok is.
A tematikus nap műsorvezetője Horváth Gergely. A reggel 6-tól egészen 22 óráig tartó KultúrRolling tornát egy Passzport különkiadás, valamint egy Rolling Stones-koncertfelvételekből összeállított különleges ELEVEN műsor követi.
“Minden megtörtént velük: hagyományt őriztek és újítottak, hatottak a világra és a világ reagált rájuk, eszméltettek és eszméletlenek voltak, tagadtak és hittek, belehaltak és túléltek. Az egész életüket tették fel a zenére; kételyeiket, harcaikat, örömeiket, önmaguk és az igazság keresését. Ezért is marad időtlenül aktuális” – mondta Horváth Gergely.
Az ötvenéves jubileum alkalmából összeáll a Petőfi Allstars supergroup, amely egy különleges dallal tiszteleg az évfordulón. A dal premierje július 12-én lesz hallható a Petőfi Rádióban. A Petőfi Allstarsban szerepel Papp Szabolcs (Supernem), Toldi Miklós (Magashegyi Underground), Jókay Árpád (Stoned), Kőváry Zoltán (The Trousers), Kőváry Péter (Neo), Ábrahám Zsolt (HS7), Dióssy Ákos (Kiscsillag), Hodosi Enikő (Neo), Németh Juci (Nemjuci), Fehér Balázs (Carbonfools), Tanka Balázs (Turbo), Kovács Krisztián (Fish!), Poniklo Imre (Amber Smith), Frenk, Walkó Csaba (Compact Disco), Sena (Irie Maffia), valamint Kéri András (Brains).
A Rolling Stonesban az eredeti tagok közül mára Mick Jagger énekes-szövegíró és Keith Richards gitáros-dalszerző maradt, az 1993-tól érvényes felállásban rajtuk kívül Charlie Watts dobos és Ronnie Wood gitáros-basszusgitáros alkotja az együttest. Az alapító Brian Jones (gitár) 1969-ben meghalt, Bill Wyman basszusgitáros 1993-ban kilépett, de volt Stones-tag Mick Taylor (gitár, basszusgitár), Tony Chapman (dob), Ian Stewart (billentyűs hangszerek) és Dick Taylor (basszusgitár) is.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.