Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Rammstein az Arénában

Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, november 10. 20:00

Az NDK-s Z. Kruspe ’89-ben hazánkon át lépett az NSZK-ba, hogy ott aztán jól megalakítsa a Rammsteint. A kontingens most többedszerre tér vissza. Katonai parádé novemberben az Arénában.

A Rammstein militáns, pazar és precíz, ahogy az egy német ipari metál alakulattól elvárható. Akármelyik albumukat is vesszük elő, rögtön úgy érezzük, nekünk is uniformisba kell bújnunk, fel kell húznunk a surranót, és ki kell vágnunk a díszlépést, akár a nappaliban vagyunk, akár a már nem létező Felvonulási téren. Az egykori légierőbázisról elnevezett szakasz elektronikus, gótikus ipari metálja mára megszállta az egész világot, tette ezt annak ellenére, hogy a Rammstein csak kitüntetett alkalmakkor vált angolra. Németül küldik el az egész bolygót, oda ahova való. Persze mindezt kétértelműen, enigmatikusan, hogy csak az értse, aki megérti őket. A Rammstein birodalma egyszerre bombasztikus, félelmetes és kacagtatóan ironikus, a tömegekhez szól, ugyanakkor teljesen személyes, és személyeskedő.
Utoljára két évvel ezelőtt jött ki albumuk (Liebe ist für alle da, 2009). A teátrális, lehengerlő, oltári látványorgiával és perfekt koreográfiával operáló tömeggyűlés 2011 egyik legextrémebb showjának ígérkezik.

Radics Gábor

|est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.