Sunday, November 27, 2022
spot_img

Latest Posts

Queensryche: Dedicated To Chaos

Korszakalkotó alapművet kiadni olykor a legkevésbé sem kifizetődő feladat. A műveletben résztvevő zenészeknek ugyanis nem csupán a színvonalat kell magasan tartaniuk a továbbiakban, de az újkeletű zenei hatásoktól sincsenek biztonságban.

Bármikor késztetést érezhetnek rá, hogy a jól bevált irányvonalat maguk mögött hagyva valami tőlük szokatlan dolgot próbáljanak ki. Ez legfőképpen akkor sülhet el balul, ha rajongótáboruk nyitottsága egy kistérségi kántoréval vetekszik. A seattle-i Queensryche az Operation: Mindcrime II. óta érezhetően felhagyott abbéli törekvésével (ha volt ilyen egyáltalán), hogy a grunge-korszakban elijesztett rajongóit újra fellelkesítse.

Az egykori progresszív metál alapvetés – akárcsak a legutóbbi anyag, azAmerican Soldier esetében – továbbra sem hajlandó megfelelni senki más  elvárásainak, és ezt a Dedicated To Chaos album is alátámasztja. A végtelenül szimpatikus hozzáálláshoz azonban ezúttal végtelenül kiábrándító zenei tartalom társul.

A lemezen pop és alternatív hatásokkal operáló, jobbára teljesen arctalan rockdalok sorjáznak, melyek felidézése alig fél perc elteltével is komoly kihívást okoz. Már a nyitó Get Started is olyan, mintha valami kikukázott Ugly Kid Joe-szerzemény lenne a kilencvenes évek közepéről. A Hot Spot Junkieegy Tesco-gazdaságos Alice In Chains érzetét kelti, ám ezzel együtt is a lemez csúcspontja.

És igen, ennél már csak kínosabb pillanatok jönnek a továbbiakban: azAround The World, a Higher vagy a Got It Bad példának okáért olyannyira jellegtelen, hogy egy tetőcserép-reklámban is kikérnénk magunknak. Geoff Tate énekes többnyire a késői The Beatles-t és U2-t idéző dallamokat hoz, ugyanakkor – mintha mindez nem lenne elég – még szaxofonozik is egy-két dalban.

Akit az amúgy igen korrekt Q2K album annak idején ökölrázásra késztetett, jobban teszi, ha már most megdézsmálja a fater szívgyógyszerét: a sokk ezúttal még erősebb lehet.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.