Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Placido Domingo sztárvendégeit hozza el magyar közönségének Mága Zoltán újévkor

A legendás tenor, Placido Domingo művésztársai, a legrangosabb teátrumok ünnepelt előadói lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei az újév első napján. Mario Frangoulis görög tenor, Michaela Oesta amerikai szoprán, és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag Georgina von Benza kápráztatja el a közönséget a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas Arénában.  A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien és Charlie lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén január 1-jén.b0ab4880-00ce-4873-bd84-754cd5a469df

Világhírű operacsillagok, a Nemzet Színészei, a hazai könnyűzenei élet sztárjai, grandiózus show-műsor, káprázatos látványvilág, világszínvonalú produkciók, egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabok, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások várják a publikumot a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. A házigazda Mága Zoltán ezúttal is különleges műsorral készül, a mai operaélet legnagyobb alakja, Placido Domingosztárvendégeit hozza el Magyarországra. A világhírű, „kristály hangúként” is jellemzett szoprán, Michaela Oesta egyik kedvenc darabjával, a Csárdáskirálynővel készül a magyar közönségnek, mielőtt csatlakozik a legendás tenoristához Placido Domingohoz Japán, Kína, Oroszország és Írország neves pódiumain. Az operarajongók nagy örömére színpadra lép Richard Strauss műveinek csodálatos előadója, a lírai hangvételéről és a drámai erejéről ismert operacsillag, a kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő Georgina von Benza is.

Egy világhírű tenort is köszönthetünk a gálaesten, Mario Frangoulist, aki 2011-ben elnyerte a világ legjobb klasszikus crossover előadója címet. A görög származású művész énekelt már a legrangosabb teátrumokban a legnagyobbakkal, Plácido Domingotól Celine Dionig. A művész Mága Zoltánnal először Los Angelesben lépett fel az ősszel nagy sikerrel lezajlott Hegedűvel a világ körül című amerikai turné sztárvendégeként. A hegedűvirtuóz a hazai közönségét is szeretné megörvendeztetni közös produkciójukkal. Ezen kívül a magyar zenei kincset népszerűsítő koncertsorozat legsikeresebb darabjaiból is ízelítőt kap az Aréna publikuma, mellyel Ausztráliában, Kínában, Indiában, Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Új Zélandon, Izraelben és számos európai fővárosban is találkozhat a nagyérdemű. d5a4339a-cf5a-49ba-89bf-19f663a0e092

Ahogy azt a gálaest közönsége megszokhatta már, Mága Zoltán az est első részében a klasszikus zenét állítja fókuszba, a második felében az egész világot rabul ejtő könnyűzenei darabok és az örökzöld filmzenék szólalnak meg, de előtte természetesen a Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás sem marad el. Az Aréna tizenháromezer fős publikuma legendás művészekkel, a nyolcvanadik születésnapját ünneplő Törőcsik Marival és Bodrogi Gyulával köszöntheti az új esztendőt. A házigazda immár második alkalommal látja vendégül a két Kossuth-díjas művészt, a Nemzet Színészeit, akik ezúttal is különleges és felejthetetlen produkcióval készülnek.

A hazai zenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea EMeRTon-díjas jazzdíva és Szekeres Adrien EMeRTon-díjas pop énekesnő lép színpadra. A Liszt Ferenc-díjas Horváth Károly, művésznevén Charlie, mindenkinek kedves slágerrel érkezik. Mága Zoltán természetesen idén is felkérte a világhírű Kossuth-díjas zongoraművészt Szakcsi Lakatos Bélát is, akinek improvizatív zongorajátéka eddig egyik Budapesti Újévi Koncertről sem hiányozhatott. A hegedűvirtuóz lánya, Mága Jennifer – akit Szakcsi Lakatos Béla fekete torkú dívának nevezett és közös lemez készítésére invitált – a görög tenorral, Mario Frangoulis-szal énekel duettet. Közkívánatra az idei Budapesti Újévi Koncerten ismét színpadra lép a tíz esztendős Mága Zolika, Paganini egyik virtuóz remekművével. Az esten közreműködik a közel száz fős Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar.

 „Büszke vagyok arra, hogy a már hagyományosnak számító gálaesttel Magyarország művészi hírnevét erősítjük, ezért komoly szakmai felelősség a Budapesti Újévi Koncert megrendezése. A vájtfülűeknek is kedves repertoárt a jubileumok is meghatározzák majd. Emlékezünk a magyar zenetörténet egyik legnagyobb géniuszára a 70 éve elhunyt Bartók Bélára, és az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára is. Különleges produkcióval elevenítjük fel, hogy a világnak számos felejthetetlen operettet ajándékozó híres magyar zeneszerző Kálmán Imre operettjét, a Csárdáskirálynőt 100 éve mutatták be. Megünnepeljük, hogy a magyar nemzet több zeneszerzőt is adott a világnak. A szabadság dallamaira pedig reményeim szerint Aréna 13 ezer fős közönsége egy emberként tiszteleg majd hőseink előtt, megnyitva ezzel a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményének emlékévét.”- mondta Mága Zoltán.

A hegedűművész idén először Bécsben is rendezett újévi koncertet hagyományteremtő céllal, a sikerre való tekintettel pedig 2016-ban újra várja az osztrák főváros zenekedvelőit a II. Magyar Újévi Koncertre.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.