Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Péterfy Bori & Love Band: 2B

Rövid időn belül a harmadik albumával jelentkezik az énekes-színésznő Péterfy Bori és zenekara, a Love Band. Az új hanganyag már kapható  a boltokban, élőben azonban csak szeptemberben lesz hallható  először.  
A 2007-ben alakult Péterfy Bori & Love Band tagjai tavaly novemberben megjelent második lemezük megjelenése után az alkotói szünet helyett az aktív kikapcsolódást választották: ismét stúdióba vonultak. Akusztikusabb és formabontóbb számaikból február 25-én így újabb lemez jelent meg a Megadó Kiadó gondozásában: a 2B. A kilenc vadonatúj számból és három feldolgozásból álló lemez folytatása a tavalyi albumnak, de különbözik is attól: a nagyformátumú rockszámok helyett intim hangulatú dalok sorakoznak a legfrissebb anyagon. A 2B két változatban jelent meg: egy digipack borítójú sima CD (kék borítóval) és egy CD+DVD változatban (sárga borítóval). A DVD-n egy stúdióban rögzített, közel egy órás szobakoncert anyaga látható és hallható, a zenekar régi lemezeiről származó számok átdolgozásaival és egy Tankcsapda-feldolgozással. A CD+DVD verzióhoz ráadásul még egy máshol nem látható, 32 oldalas, csak fotókból álló borítófüzet is tartozik. A koncertfilm rendezője Merényi Dávid, az eddigi Bori-klipek kitalálója.  
A 2B-re az eddigi Péterfy Bori-dalok szerzői (Tariska Szabolcs, Tövisházi Ambrus, Hujber Szabolcs) mellett a Heaven Street Seven-vezér Szűcs Krisztián is írt egy dalt (Soha többet ne mondd nekem, hogy három). Az énekesnő, hasonlóan a novemberben megjelent lemezhez, szövegíróként is részt vett a munkában (Csináld jobban, Tűsarok). A Hangmás zenekar tavalyi második lemezén Minda Endrével közösen énekelt duett, az Egészen közel balladisztikus változata is felkerült az albumra, ezúttal viszont pont a Hangmás-frontember a vendég. A lemez hangzásának felelőse az Esclin Syndo-vezér Sándor Dániel volt, aki Tövisházi Ambrussal együtt producerként és hangmérnökként végig részt vett a munkában. A 2B borítóját a zenekar eddigi lemezeinek grafikai tervezője, Stark Attila készítette.  
A lemezbemutató  koncert szeptember 5-én lesz a Művészetek Palotája nagytermében.  
www.peterfybori.hu 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.