Categories
Magyarország Zenei hírek

Perczel Kováts Orsolya – Ne ígérj…

Perczel Kováts Orsolya bemutatkozó albumát rengeteg zenerajongó várta, hiszen amellett, hogy az énekesnőt éveken át tartó élő koncertezés után végre egy nagylemezen is hallhatja énekelni a közönség, Esze Jenő, az ország egyik legelismertebb zongoraművésze dalszerzőként debütál a korongon.
Perczel Kováts Orsolya nevét a nagyközönség eddig nem ismerte, de az énekesnő élete már gyerekkora óta a zenéről szól. 17 évesen Sík Olga néninél kezdett énekelni, 1997-ben a Kifutó című műsorban láthattuk először a televízióban, majd szintén ebben az évben csatlakozott Esze Jenő zenekarához, amelyben azóta is énekel. 2002-ben végzett a Kőbányai Zenei Szakiskolában, majd 2008-ban az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. Az elmúlt hat évben már ő is tanított hangképzést és zeneelméletet.
Eddig, bár nagyon vágyott rá, nem volt ideje elkészíteni egy önálló albumot, most azonban Esze Jenő új szerzeményeinek, és néhány klasszikus slágernek a segítségével végre elkészült bemutatkozó lemeze.
Hallgasd meg az album dalaiból készült egyveleget!Kattints ide!
Esze Jenő több mint negyven éve a magyar zenei élet egyik országosan elismert tekintélye. Zongoraművészi és zenepedagógusi tevékenységét több magas kitüntetéssel ismerték el: Artisjus-díj, Köztársasági Érdemkereszt, Weiner Leó-díj. Tánc- és szalonzenekara az ország egyik legjobb együttese, a legjelentősebb bálokon, rendezvényeken szerepel évtizedek óta bel- és külföldön egyaránt. Ebben a formációban énekel tizenhárom éve Orsolya.
Esze Jenő zeneszerzőként még sosem mutatkozott be, ezért igen sokan várták a lemez megjelenését. Dalaiban követi az igényes afro- és latin-amerikai zene hagyományait. Számaiigazi slágerízűek, hangszerelései a ’30-as, ’40-es évek amerikai jazz standardek hangulatát idézik.
Perczel Kováts Orsolya “Ne ígérj…” című bemutatkozó korongján Esze Jenő izgalmas szerzeményei mellett olyan világhírű felvételek feldolgozását hallhatjuk, mint a “Moon River” magyar változata (“Holdfolyó”) vagy a “Gone With The Wind”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.