Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Pénteken kezdődik a Kaláka Fesztivál Egerben

kalakafesztival

Pénteken kezdődik a hazai folkzene legnagyobb múltú seregszemléje, a Kaláka Fesztivál, amelynek most első alkalommal ad otthont Eger. Az esemény három napja alatt 25 koncertet rendeznek.

    A 33. alkalommal megrendezendő fesztivál azt követően költözik át hagyományos helyszínéről, a diósgyőri várból Egerbe, hogy Diósgyőrben felújítási munkálatok kezdődtek.
A szervezők hét-nyolcezer látogatóra számítanak, akiket a város kollégiumaival és panzióival történt megállapodás alapján olcsó szállásokkal várnak.
Az új helyszínen 25 együttes és előadó koncertjén vehetnek részt a népzenerajongók. Fellépnek a műfaj legrangosabb hazai képviselői, például a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Gajdos, a Kaláka, a Muzsikás és a Vujicsics együttes.
A koncerteket színes kulturális program kíséri; a vár alatti Dobó téren kézműves piacot, iparművészeti kirakodóvásárt rendeznek, valamint a várban moldvai és ír táncházban, folkkocsmában rophatják a látogatók. Lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is. A részletes program a www.kalakafesztival.hu oldalon olvasható.
A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozik a Kaláka Fesztiválhoz azzal, hogy a rendezvényre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Egerbe. A kedvezményt csütörtöktől hétfőig lehet igénybe venni. A kedvezményes árú jegyet a visszautazáshoz az információs központban, a Városháza főbejárata mellett, a Dobó tér 2. szám alatt le kell bélyegeztetni – közölte közös közleményben a két közlekedési társaság az MTI-vel.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.