Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Pély Barna Trio Erdélyben

Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, lendület, zeneiség, Rock, Funky, meg egy csipetnyi Blues! Egy felsorolásban talán így lehetne meghatározni azt a nem várt és elsöprő hatást, amit egy Pély Barna Trio (B the first) koncerten az arcába kap a közönség!
Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. A mai világban, ahol egyre kevesebb olyan frontember tör a felszínre, mint Prince, Stevie Wonder, Frank Sinatra, Lenny Kravitz vagy James Brown, ott ezt a klasszikus előadói vonulatot követve Barna energiái üdítő friss fuvallatként fújják szét a mai jazz és pop-rock szcéna megkövült általánossàgait.
A B the first frontembereként úgy vezeti 2 tagú ritmusszekcióját (basszusgitár – Péterfi Attila, dob – Kottler Ákos), ahogy egy teljes nehézfegyverzetű szuperszonikus vadászgépet harcedzett pilótája.
A formáció új reményt hoz azok számára, akik a zenei aranykorok céljait és energiáit keresik a mai modern zenében is.
…és amit biztos nem mondhatsz el róla, ha eljössz:
hogy ”Ez nem jött át!”. Most októberben az erdélyi közönség is átélheti mindezt, ugyanis a zenekar 1-jén megkezdi másfél hetes turnéját, s a nagyobb városok klubjaiban ad energikus koncertet.
Az első állomás Szatmárnémeti, ahol a Downtown Pubban mutatkozik be a trio. Másnap este már Marosvásárhelyen csapnak a húrok közé a Jazz & Blues Clubban. A székelyudvarhelyi G. Café közönsége pedig október 3-án találkozhat a bandával.
Ezt követően aztán két napot tölt el a zenekar Csíkszeredán, ahol a Park Hotel ad helyet egy hamisíthatatlan Pély Barna Trio koncertnek. Október 7-én Nagyszebenben az Átrium Kávézóban akusztikus formában csendülnek fel a dalok.
Az erdélyi turné kapcsán október 8-án Kolozsvárott a TIMAF (Transylvania International Music and Art Festival) keretei között lép fel a zenekar, s mutatkozik be a nagyközönségnek. Az őszi koncertsorozat utolsó helyszíne pedig a nagykárolyi Joy Club, ahol a közönség találkozhat Pély Barnabással, Péterfi Attilával és Kottler Ákossal.
A zenekar már hetek óta izgatottan készül a koncertsorozatra, s várja, hogy Erdélyben is bemutatkozhasson, s minél több rajongóra tegyen szert ezen a vidéken is angol nyelvű  lemezanyagával.
A Pély Barna Trio Turné minden egyes koncertjén garantált az igazi élő zene és a magas
energiaszint!
http://www.pelybarna.hu 
http://www.facebook.com/pelybarna

https://www.facebook.com/bthe1st

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.