Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

PeCsa Music Hall lett a Petőfi Csarnokból

A PeCsa új üzemeltetője, a Cortina Service Kft. ügyvezetője, Nagy Károly az MTI-nek elmondta: több régi programot megtartanak, ám reformokat és felújítást is terveznek.

Csütörtökön este tartották a PeCsa Music Hall zártkörű szakmai megnyitóját, melyen az új vezetés a tervezett újítások mellett több régi, jól bevált program és klub változatlan továbbvitelét ígérte. A Cortina Service Kft. bérleti díjat fizet az ingatlan használatáért, amelynek összege havonta 1,6 millió forint plusz áfa. Az üzemeltető a fővárossal és a zuglói önkormányzattal határozott időre, tíz évre kötött szerződésben vállalta azt is, hogy az elkövetkezendő időszakban 310 millió forint plusz áfát költ felújítási, állagmegóvási, valamint fejlesztési munkálatokra, amelyek során többek között megújul a szabadtéri színpad és nézőtere, valamint a koncertterem is.

“Ahogy a pályázati kiírásban és a szerződésben is szerepel, a PeCsa Music Hallnak is sokszínű, eklektikus kulturális programokat kell biztosítania. Szervezőink vegyesen kerülnek ki a Petőfi Csarnok korábbi stábjából és saját csapatunkból, ez biztosítja, hogy a Petőfi Csarnok jól bevált programjai és a PeCsa Music Hall újításai jól megférjenek egymás mellett. Külsős szervezőkkel is együtt akarunk működni, hogy minél nagyobb területet lefedhessünk a hazai és külföldi zenei szférában, műfajtól függetlenül mint lehetséges koncerthelyszín” – fejtette ki Nagy Károly, aki szerint a fő különbség a korábbi és a mostani üzemeltetés között az állami támogatások hiányában van. “A Petőfi Csarnok egész eddigi működése során sok tízmilliós nagyságrendű állami támogatást kapott, valamint nem számítottak fel bérleti díjat sem a helyszín használatáért. Mi nem vagyunk jogosultak semmiféle működtetést segítő kiegészítésre vagy kedvezményre” – mondta a Cortina Service Kft. ügyvezetője, aki szerint számos olyan más átalakítást végre kell hajtani, amely nélkül nem lehet üzleti alapon üzemeltetni a PeCsa Music Hallt.

A kulturális programok egyelőre alakulóban vannak, de már tudni, hogy megtarják a Világvége-eleje metálfesztivált, fellép februárban a Uriah Heep alapító billentyűse, Ken Hensley, és lesz Streetdance Battle illetve Méta táncház is. A Cortina Service Kft. győztes pályázatában szerepelt, hogy a bérleti időszak első öt évében megvalósítanák a korszerűsítést.

A Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg, ezt megelőzően az egykori Iparcsarnok helyére tervezett épület a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) egyik kiállítási helyszíne volt, majd a BNV elköltöztetése után évekig raktárként használták. Az egyszerűen csak PeCsaként emlegetett kulturális központban az elmúlt negyedszázadban évente több száz rendezvényt, koncertet, kiállítást tartottak, és számos közösségi klub működött. A 930 négyzetméteres belső nagyterembe 2500-an férnek be, a központ egy 4500 fős szabadtéri helyszínnel is rendelkezik.

quart.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.