Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Pacsizni Lennonnal: Zorán Aréna koncert 2011

Zorán zenéje felnőtt zene, mégis azon kevés hazai előadók közé tartozik, aki generációkat képes magával ragadni egyetlen, jól eltalált dallammal. Anya és lánya, feleség és férj, unoka és nagymama is ül majd a nézők között december 29-én az Arénában, félúton a karácsonyi bejgli és a szilveszteri pezsgő között.

Kevés honfitársunknak adatott meg, hogy a hatvanas években kijusson Londonba, valószínűleg még kevesebbnek, hogy két hetet vendégeskedhessen ott, akik pedig ebben a két hétben John Lennonnal is találkoztak, mit találkoztak, kezet fogtak, sőt, egy asztalnál ültek és beszélgettek, azoknak a száma nagy valószínűség szerint 1 fő. Zoránon kívül legalábbis nekem hirtelen senki nem jut eszembe. Felfoghatatlan súlyú 30 perc volt az ott 1968 januárjában, még innen, 2011-ből nézve is.
Zorán még nem volt egészen 26 éves, rá egy évre jelent meg első nagylemeze a Metroval, ami az akkori léptékkel mérve 50.000-es példányszámával aranylemez lett. A klubról – a Metro Klub helyén ma a Bazaar klub üzemel a Dohány utca 22. szám alatt – elnevezett együttes fénykorát 1968 és 1971 közé tehetjük olyan slágerekkel, mint a Citrom ízű banán, vagy a Gyémánt és arany.
Zorán a Metro 1972-es feloszlása után többször megfordult külföldön, majd zenélt a Gemini együttessel, végül megtalálta a saját útját: 1977-ben megjelent első szólólemeze, a szintén aranylemezes Zorán című album.
Dolgozott és dolgozik Koncz Zsuzsával, rendszeres alkotótársa Presser Gábor és testvére, Dusán. Megjelentetett 14 önálló nagylemezt olyan kitörölhetetlen slágerekkel, mint az Apám hitte, Majd egyszer, Kell ott fenn egy ország, Régimódi dal, vagy A szerelemnek múlnia kell.
2011. december 29-én ismét valami megmagyarázhatatlan összhang és harmónia takar majd be több ezer embert puha szárnyaival a Papp László Budapest SportArénában: Zorán koncert lesz, együtt örül majd anya és lánya, feleség és férj, unoka és nagymama.

Zorán koncert

Papp László Budapest SportAréna

2011.december 29., 19 óra

Jegyek 4900-19.900 Ft-ig

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.