Wednesday, November 29, 2023
spot_img

Latest Posts

Országos turnéra indul Mága Zoltán a Filmzenék Csillagai című szuperprodukciójával

A hegedűművész örökzöld mozislágereket feldolgozó exkluzív estjének premierje május 5-én lesz a Budapesti Operettszínházban

 

operett_plakát_CITYLIGHTOrszágos turnéra indul Mága Zoltán sztárvendégeivel a Filmzenék Csillagai című szuperprodukciójával, melynek premierje május 5-én, este fél nyolckor lesz a Budapesti Operettszínházban. A hegedűművész az örökzöld filmslágereket feldolgozó magyarországi koncertsorozata mellett folytatja a Hegedűvel a világ körül címmel tavaly indított külföldi fellépéseit is, ősszel Amerikában és Kanadában, télen pedig Oroszországban is népszerűsíti a magyar zenei kultúra egyetemességét.

Filmzenék Csillagai címmel május 5-én, a Budapesti Operettszínházban lesz az őspremierje annak a szuperprodukciónak, melyet Mága Zoltán álmodott színpadra, amikor Hollywoodban a legnagyobb amerikai közszolgálati televízió-társaság, a PBS ünnepi gáláján világhírű énekeseket, színészeket és filmproducereket varázsolt el. A hegedűművész a filmkészítés fővárosában a Dolby Theatre-ben az est meglepetés sztárjaként lépetett színpadra amerikai világsztárok társaságában tavaly decemberben. Játszott a híres zenei producerrel, David Fosterrel is, aki világszínvonalú, ördögi mesterhegedűsnek nevezte a magyar virtuózt. A fergeteges hollywoodi koncert egy önálló est életre hívására ihlette Mága Zoltánt, aki nemsokára befejezi a próbafolyamatot és országos koncertsorozatot indít útjára.

„Azzal, hogy az Oscar-gáláknak otthont adó teátrumban játszhattam, gyermekkori álmom teljesült és megfogalmazódott bennem, hogy az életünk nagy pillanataihoz kötődő, több generáció szívét is melengető híres filmzenék előadásával szeretném hazai közönségemet megajándékozni.  A VII. Budapesti Újévi Koncertet követően elkezdtünk dolgozni azon, hogy lenyűgöző látvány- és show-elemek mellett, egyedi hangszereléssel színpadra állítsuk a mozik legkiválóbb örökzöld slágereit, a valaha volt legnagyobb filmzenéket.” – mondta a hegedűvirtuóz.

A Filmzenék Csillagai című nagyszabású gálaesten a Keresztapától A Profiig, a Schindler listájának főcímdalán át, a Volt egyszer egy vadnyugattól az Óz, a csodák csodájáig, a Love Storytól a Titanic legnagyobb slágerérig, több mint húsz klasszikus melódia csendül fel. A harmincas évektől a kilencvenes évekig tartó időszak legnépszerűbb magyar, és külföldi filmslágereit hallhatja majd a közönség rendhagyó feldolgozásban. Andrew Lloyd Webber, Ennio Morricone, Nino Rota, Frank Sinatra és számos híres zeneszerző dalát elismert művészek adják elő. A szuperprodukció sztárvendégei között köszönthetjük a nemzetközi hírű mezzoszopránt, Meláth Andrea Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőt, Kiss B. Atilla Kossuth-díjas tenort, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművészt, Szulák Andrea EMeRTon-díjas jazzdívát és Szekeres Adrien EMeRTon-díjas pop énekesnőt is. Az Operettszínház népszerű művésze, a Junior Prima díjas Kerényi Miklós Máté mindamellett, hogy magyar filmslágerrel kápráztatja el a közönséget az est műsorvezetője lesz. Nem hiányozhat a fellépők sorából Nyári Károly Lyra-díjas jazz-zongorista, énekes és dalszerző sem, akinek Frank Sinatra saját mikrofonját ajándékozta egy közös fellépés után. Mága Zoltán művészete, Budapesti Újévi Koncertjeinek elismerése már önmagában garanciát jelent a sikerre, de az, hogy grandiózus produkcióját a Kossuth-díjas sztárrendezővel Kerényi Miklós Gábor, KERO®-val közösen állítja színpadra, még inkább hatalmas érdeklődést és teltházakat prognosztizál az országos turné során. A Budapesti Operettszínházas premiert követő magyarországi koncertkörút elindítása azért is szív ügye a világhírű hegedűművésznek, mert hazai rajongóinak is szeretne örömet szerezni, amire külföldi felkérései miatt idén kevesebb lehetősége van, ezért igazán különleges produkcióval készül.

A magyar zenei kultúrát népszerűsítő, Hegedűvel a világ körül című 100 állomásos világkörüli turnéja, valamint a legnagyobb amerikai közszolgálati televízió társaság, a PBS képernyőjén futó önálló showműsora hatalmas sikerére való tekintettel Mága Zoltánt rengeteg fellépés várja a tengerentúlon. Az Egyesült Államok számos államában októberben és novemberben több mint húsz koncertet ad, majd Kanadában turnézik. Decemberben pedig Oroszországban hallhatják a neves magyar zeneszerzők híres műveit a hegedűvirtuóz interpretálásában.

Budapest, 2015. április 20.; Cabbage PR

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.