Monday, March 4, 2024
spot_img

Latest Posts

Óriás – 200 nap csend

Az Óriás December 1-i koncertje után 200 napra visszavonul, ráadásul 2019-ben is csupán 2 koncertet ad a zenekar.

“Nincsen semmi baj, csak kis időre félretesszük életünknek ezt a részét, mert most más dolgok kerültek előtérbe. Péter első szerzői lemezén dolgozik, ami januárban jelenik meg Mindenkinek megvan a maga története címmel és a lemezt koncertek is követik majd. Ezen az úton Ákos is vele tart. Dávid a Supernemmel dübörög tovább.” – írta a zenekar a Facebookon.

december 1-i A38-as koncert első fele a szülinapos Jön.-ről szól majd; itt trióban játszik a zenekar és a 10 éves bemutatkozó lemez minden dala elhangzik. Az este második felében minden későbbi fontos Óriás-dal előkerül, ráadásul meglepetésvendégek is csatlakoznak a zenekarhoz.

„Szeretnénk egy igazán emlékezetes koncerttel búcsúzni a közönségünktől, még ha ez a búcsú csak fél – vagy esetleg egy évre szól. 2017 februárjában pont a Hajón indult az Óriás legutóbbi és talán legszebb korszaka, akkor tartottuk a Minden villany ég lemezbemutatóját. A december 1-i koncert nemcsak a Jön.-nek, de az azutáni Óriás-lemezeknek – és kiemelten ennek az utolsó időszaknak is méltó ünneplése lesz.” – mondta el Egyedi Péter gitáros-énekes.

2019-ben visszafogott üzemmódban üzemel majd az Óriás, mindösszesen 2 koncertet tervez a zenekar, ez lesz a Szűk Esztendő Turné. A 200 napos szünet után először a Fishing on Orfűn lehet őket először elcsípni, az év végén pedig visszatérnek az A38 színpadára.

————————————————————

Az Óriás a 2000-es évek egyik legerősebb debüt-lemezével, a  Jön.-nel robbant be a köztudatba és egyből új alternatívát mutatott a  hazai rock-mezőnyben. Az elmúlt tíz évben folyamatosan alkotó zenekar 4  nagylemezzel, 3 EP-vel, ötletes klipekkel, emblematikus feldolgozásokkal  és rengeteg élményszámba menő koncerttel jelezte: szeret zenélni. A  2017-ben megjelent Minden villany ég c. nagylemez az Óriás legfelszabadultabb munkája lett – az aktív koncertezéssel és országjárással  telt elmúlt két évet az A38 Hajón zárja a zenekar, majd egy kicsit  visszavonul.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.