Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Omega 50: ünnepi koncertek három etapban

Egy tavaszi szimfonikus jellegű fellépéssorozattal, nyári külföldi turnéval, ősszel pedig egy nagy budapesti koncerttel ünnepli ötvenedik születésnapját az Omega együttes, amely új stúdiólemezen dolgozik, és könyv is készülőben van a zenekar eddigi fél évszázadáról.
A március 9-én Egerben kezdődő tavaszi turné tíz várost és sportcsarnokot érint, a koncerteken szimfonikus zenekar is közreműködik. Nyáron elsősorban határon túli magyarok által lakott területeken játszunk, ősszel pedig vagy a Hősök terén, vagy pedig a Sportarénában lesz a záró koncertje a jubileumi Omega-évnek – mondta Molnár György “Elefánt”, a csapat gitárosa.
Az Omega tagjainak részvételével tartott fővárosi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 2-2,5 órásra tervezett tavaszi koncertek első részében egy szimfonikus zenekar fogja eljátszani az ismert Omega-számokból felépülő blokkot, ezután az együttes közreműködésével hangzanak el a csapatnak és a tagoknak a dalai szimfonikus jellegű, modernebb változatban, majd egy hagyományos rockrésszel zárul a fellépés. Eger után Zalaegerszegen, Tatabányán, Békéscsabán, Nyíregyházán, Szolnokon, Kaposváron, Szegeden, Szombathelyen és Pécsett lesz látható és hallható ez a műsor.
“Április 29-én Sepsiszentgyörgyön indul a külföldi állomások sora, májusban a Vajdaságban, a Felvidéken, Prágában, majd újra Erdélyben játszunk. Még nem dőlt el, hogy szeptember 22-én a Hősök terén vagy októberben a Papp László Budapest Sportarénában lesz a nagy fővárosi koncertünk, az előbbi verzió ingyenes lehetne” – mondta Molnár György.
Trunkos András zenész, szövegíró, a jubileumi Omega-év főszervezője hangsúlyozta, hogy a zenekar nem búcsúzik el, továbbra is létezni fog, ilyen nagyságrendű turnét, koncerteket azonban a jövőben már nem vállal. Kóbor János, az Omega énekese hozzáfűzte: óriási dolog, hogy öt évtizede folyamatosan létezik a zenekar, ugyanakkor 70 éves koruk környékén már nem folytatható az intenzív működés.
Az Omega már dolgozik egy új stúdióalbumon, amely év végére meg is jelenhet, akárcsak az együttes történetét feldolgozó könyv, amelyet Frank Iván ír. “Tizenkét új szám gitár- és billentyűs alapjai nagyjából elkészültek, a dob, a basszusgitár és az ének egyelőre hiányzik. A szövegeket a tervek szerint Sülyi Péter és Trunkos András írja, még nem dőlt el, hogy a koncepció az X-bolygó, esetleg a világ hét csodája körül forog-e az albumon” – fejtette ki a gitáros az MTI-nek.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.