Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Október 15-én megjelenik az új Republic album: „Bólints Tibi!„

Republic_Bolints Tibi_borito_sajtoIdén se hagyja új dalok nélkül rajongóit Magyarország egyik kedvenc együttese, a Republic. Az október 15-én megjelenő új lemezen 11 vadonatúj dal található, köztük a legújabb sláger is, az „Egy szó, egy hang” című szerzemény. A Republic kifejezetten termékeny csapat, szinte minden évben számíthatunk egy-egy új lemezre tőlük, amelyek, mint egy folytatásos regény fedik fel az együttes tagjainak finom iróniával átszőtt és távolságtartó szemlélődéssel kialakított gondolatait és reakcióit az aktuális történésekre. Kicsit olyan a Republic, mint egy krónikás, amely bejárta Magyarország közös tudatalattiját, hogy visszatérve onnan eldalolja nekünk, amit arrafelé látott.

„Ez a lemez most különösen közel áll hozzám. Az benne a különleges, hogy a szokásosnál is több időt és energiát fektettünk bele. A dalok írása már tavaly megkezdődött, de a végső stúdiómunkára is több idő jutott.” – Tóth Zoltán, a Republic gitárosa. – fejti ki Tóth Zoltán, a Republic gitárosa.

A Bólints Tibi! című lemezen valóban jól kapcsolódnak a dalok egymáshoz, amelyek közé – egy spontán öltet folytán – átkötő szövegfoszlányok is kerültek. „Összejöttünk egy kocsmában a zenekar, családtagok és barátok, hogy megnézzünk egy labdarúgó mérkőzést. Mivel a meccs nem volt túl izgalmas, ezért Tamás és Cipő elkezdték mutogatni egymásnak a telefonjaikra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eiket. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastatták ezeket egy a társaságunkban ülő magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, mi dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy Zoli nyomban rögzítette is telefonjára. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára ’86-ban jutott ki a foci VB-re. – Akkor még több ezren kiabálták, hogy „Bólints Tibi!” – mondta Cipő azon a bizonyos estén. (szerk. Nyilasi Tibornak drukkolva). Erre Tamás: – Ez nem is lenne rossz lemezcím… – Szóval ennyiben maradtunk…”  – meséli Boros Csaba nevetve, a Rebublic énekes-gitárosa.

Ízelítő a lemezből itt: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uypTeSYr63A

Tracklist:

1. Egy szó, egy hang

2. Takard be magad!

3. Lőjél szét, Bruce Willis

4. Úgy megyünk

5. Nem félek a sárkánytól

6. Szép álmokat!

7. A hídon át

8. Távolodó síneken

9. Hulla-hopp, ha meghalok!!!

10 Ha elfogy majd a Hold (Kóborló szél)

11. Jelena és a Krím-félsziget

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.