Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Okostelefonon és iPhone-on a PASO új kislemeze

Egyedülálló módon, kizárólag Androidos okostelefonra, később pedig iPhone-ra, iPad-re letölthető alkalmazásban jelennek meg Magyarország egyik legnépszerűbb élő zenekara, a Pannonia Allstars Ska Orchestra legújabb dalai. A rajongók november 29-től férhetnek hozzá az applikációhoz, benne a zenéhez és egyéb tartalmakhoz, ráadásul két hétig teljesen ingyen. Magyarországon korábban nem volt arra példa, hogy egy zenekar ebben a formában jelentesse meg a lemezét.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra legújabb dalait november 29-étől először egy Android, később pedig már az iOS rendszerekre fejlesztett PASO alkalmazáson keresztül is el lehet érni. Nem készül CD, a dalok Magyarországon először és egyedülálló módon egy applikációban jelennek meg.

– A ’No Love in Town’ című EP-t az Android rendszerű okostelefonosok, illetve a közeljövőben az iPhone és iPad tulajdonosok egy applikáció segítségével tölthetik le a készülékeikre. Az alkalmazást a győri székhelyű HelloAndroid.com csapata nekünk fejlesztette. Öt dalt jelentetünk meg, amiből három hagyományos PASO szám lesz, kettő pedig a zenekar mellékprojektje, a PASO’s Roots Rockers kompozíciói. Az EP egyik dalához egy New York-ban rögzített videóklip is tartozik, melynek érdekessége, hogy a felvételek kizárólag okostelefonnal készültek. Az érdeklődők képeket, videókat, érdekes információkat is letölthetnek, csatlakozhatnak a PASO facebook-oldalához, streamelve hallgathatnak zenét és játszhatnak is. Az exkluzív tartalmak között lesz egy másik videó is, amelyen Victor Rice amerikai producer élőben keveri az egyik számunkat Brazíliában, Sao Paulo-ban – mondta KRSA, a PASO énekese.

A zenekar alkalmazásához két hétig, vagyis december 12-ig teljesen ingyen jár az EP is. A normál, az EP-t nem tartalmazó applikációt utána is ingyen tölthetik le és használhatják a rajongók, míg a két hét letelte után a kislemezt is tartalmazó premier alkalmazás pár száz forintos, jelképes összeg fejében lesz hozzáférhető. A Red Bull MOBILE ügyfelei azonban ezt a premier alkalmazást az említett időszak letelte után is ingyenesen tölthetik le egy személyre szabott kóddal a Red Bull MOBILE portálján keresztül. A PASO rendhagyó kezdeményezése egyfajta ajándék, az öt dalból álló EP a tavasszal megjelenő új dupla lemez előfutára. A zenekar azokra a rajongókra is gondolt, akiknek nincs okostelefonjuk. A No Love in Town EP egy másik rendhagyó módon, pólón is megjelenik. Az érdeklődők a ruhadarabokban egy kódot találnak, ami segítségével a PASO honlapjáról tölthetik le az EP-t.


A Pannonia Allstars Ska Orchestra rövid idő alatt Magyarország egyik legfontosabb zenekarává vált és külföldön is nagy népszerűségre tett szert. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú csapat pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget Fesztivál Nagyszínpadára, és vált minden jelentős magyar zenei fesztivál egyik kihagyhatatlan kedvencévé. A zenekar első nagylemezét a legnevesebb amerikai ska kiadó, a Megalith Records jelentette meg, így a magyar népzenét fűszerként használó PASO-t külföldön ma már a ska magyar nagyköveteként ismerik. A zene mellett a szövegre is érdemes figyelni, hiszen a PASO gyakran fogalmaz meg direkt vagy burkolt módon társadalomkritikus üzeneteket, illetve közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet, az egyenlőség és a diszkrimináció elítélése.

Ízelítő a lemezből:

http://www.youtube.com/watch?v=brGk7vOWias

Bővebben:

www.paso.hu

www.facebook.com/pannoniaallstars

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.