Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Nulladik nap és elektronikus zene is lesz az idei FEZEN-en

nick_warren-1280x800– Újdonságok sora várja a látogatókat az augusztus elején, immár 16. alkalommal megrendezendő Fehérvári Zenei Napokon (FEZEN): lesz nulladik nap és az elektronikus zene is megjelenik a kínálatban.

    A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár kulturális és zenei életének szerves részét képezi a FEZEN, amely tavaly több mint húszezer vendéget fogadott. “Éppen ezért az önkormányzat idén is jelentős összeggel, húszmillió forinttal segíti a fesztivál megszervezését. Cserébe a kiemelt látogatószám fenntartását és a zenei spektrum szélesítését kértük” – közölte.
Kovács Antal főszervező elmondta, hogy ezentúl három helyett négynapos lesz a fesztivál. A nulladik napon fellép Al Di Meola, valamint a magyar dzsesszélet néhány jeles képviselője is.
“Újdonság még, hogy megjelenik a könnyűzenei kínálatban az elektronikus zene. Kísérleti jelleggel a szombati napon a műfaj több kiválósága lesz jelen, így az angol Chicane vagy a szintén brit Nick Warren” – tette hozzá.
A tavalyi három helyett idén két szabadtéri színpad lesz a MÁV Előre pályán, a harmadik sátorba költözik és jóval nagyobb alapterületű lesz. Emellett a FEZEN Klubban is folyamatos programok várják a közönséget.
A főszervező kiemelte, hogy az idei rendezvényen “a trash metal viszi a prímet”. Az amerikai Machine Head és Testament mellett a német Kreator, a brazil Sepultura és a műfaj hazai élcsapatai is színpadra lépnek augusztus 1. és 4. között.
“Eddig háromezer bérletet értékesítettünk a tavalyi 2600-zal szemben, vagyis látogatórekordot várunk. Tavaly az amerikai Dream Theater koncertjén több mint 12 ezren voltak, idén szeretnénk a Machine Head-Testament által fémjelzett csütörtöki napon ezt is túlszárnyalni” – hangsúlyozta Kovács Antal.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.