Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Nézzétek meg Birdy új albumának trailerét!!!!

[youtube id=”nQ0Na7STDTQ” width=”620″ height=”360″]

A kis ízelítőben már hallható egy 60 másodperces részlet a hamarosan megjelenő kislemezdalból valamint egy másik új szerzeményből, a végén pedig az album megjelenésének időpontja is látható.

Birdyről: 1996-ban Jasmine Van den Bogaerde néven látta meg a napvilágot Angliában, egy koncertzongorista édesanyától – ebből egyértelműen következett, hogy 5 évesen már elkezdett zongorázni. A Birdy név már gyerekkorában ráragadt, állítólag bébiként olyan hatalmasra tátotta a száját, mikor etették, mint egy madárka. A gyerekkori becenévből pedig művésznév lett. Jasmine 12 évesen megnyerte az Open Mic UK tehetségkutatót saját szerzeményével, a So Be Free-vel. Majd felrakott magáról egy videót a youtube-ra, amint egy saját dalát énekli, így talált rá a lemezkiadója és kapott szerződést. 2011-ben feldolgozta Bon Iver “Skinny Love”-ját, és ez lett az első kislemeze. A dal szerepelt a Vámpírnaplók egyik epizódjában is.

Bemutatkozó albuma Magyarországon tavaly májusban jelent meg. A lemezen olyan előadók dalai kaptak helyet átértelmezve, mint pl. a The xx, a Cherry Ghost, a The National, a Phoenix, a The Postal Service és James Taylor. A tehetséges kislány olyan producerekkel dolgozhatott együtt, mint pl. Rich Costey (Muse, TV on the Radio), James Ford (Arctic Monkeys, Last Shadow Puppets, Klaxons) és Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys).

A debütáló album eladásai már meghaladták az egymilliót!  A lemez arany minősítést ért el az Egyesült Királyságban, Németországban és Svájcban, platinát Belgiumban és Hollandiában, dupla platinát Ausztráliában és tripla platinát Franciaországban. A ‘Skinny Love’ című kislemez arany lett az Egyesült Királyságban, platina Belgiumban, Svájcban és Franciaországban, tripla platina Hollandiában és ötszörös platina Ausztráliában!

Az új lemezről hamarosan újabb infókkal szolgálunk majd!

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.