Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Népzene, indie pop és ska a The Balkan Fanatik új lemezén (Made In Hungary)

Végy néhány magyar népdalt, adj hozzá angolszász indie pop, ska és reggae elemeket, fűszerezd meg fúvósokkal, majd az egészet bolondítsd meg a legmenőbb elektronikus hangzással. A végeredmény a The Balkan Fanatik legújabb albuma, az „Ölelj magadhoz”. A lemezbemutató koncerten, október 8-án a budapesti A38 állóhajón a „Csiripeltem bébi” című slágergyanús számot is hallhatják a rajongók.

„Ölelj magadhoz” címmel napokon belül bemutatja negyedik lemezét a The Balkan Fanatik. A lírai és a bulizós számok megalkotásához ez alkalommal is a magyar népzene kincsestárában merült el a zenekar.

– Korábban is átdolgoztunk népdalokat, de az új lemezen valamennyi szám ezeken alapul. A szövegek az emberi kapcsolatokról, a barátságról, szerelemről, vágyódásról és az elválásról szólnak. Szeretjük és tiszteljük a magyar hagyományokat, ugyanakkor a The Balkan Fanatiktól megszokott módon némelyik dalt teljesen átalakítottuk és megbolondítottuk. Az elektronikából egy kicsit visszavettünk, így előtérbe került az akusztikus gitár, az élő dob, a klarinét, a pozan és a hegedű. A lemez kétharmadán a most népszerű, angolszász könnyűzenei indie pop hangzás köszön vissza. Ebben legkeményebb és leghűségesebb harcosunk, Czifra Miklós gitáros segít bennünket. Szívhez szóló melódiáival biztosan elbűvöli a közönséget. Vendégünk az albumon Copy Con és MC Pita Ramos, akiknek a jóvoltából reggae és ska elemeket is becsempésztünk a dalokba. A népdalokat most is Kovács Nóri énekli, de bizonyos számokat Hajdu Klára dzsessz énekesnő ad elő, aki szintén új színt hoz a ránk jellemző eklektikus zenei világba – mondta Lepe, a The Balkan Fanatik tagja.

A zenekar október 8-án, a budapesti A38 állóhajón tartja az aznap megjelenő „Ölelj magadhoz” lemez bemutató koncertjét. A rajongók ott élőben is hallhatják az első slágergyanús számot „Csiripeltem bébi” címmel.

 – A koncert első  felében az új lemez anyagát mutatjuk be számos remek zenész közreműködésével. A második részben pedig felidézzük a The Balkan Fanatik régebbi, elektronikusabb hangzású számait. Mindenkit várunk, aki egy jó hangulatú, táncos bulira vágyik szombat este – tette hozzá Lepe.

A The Balkan Fanatik lemezbemutató  koncertjének előzenekarai Szirtes Edina Mókus és az Anselmo Crew lesznek. Az album megrendelhető a www.balkanfanatik.com webshopjában.

További információ:

http://www.balkanfanatik.com/         www.facebook.com/Balkan Fanatik  

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.